Yarım Asırlık Dünyaca Ünlü Giyim Mağazası İflas Etti!

Türkiye de dâhil olmak üzere birçok ülkede tanınan yarım asırlık ünlü giyim mağazası ekonomik zorlukları gerekçe göstererek, iflas ettiğini duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Yarım Asırlık Dünyaca Ünlü Giyim Mağazası İflas Etti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye de dâhil olmak üzere birçok ülkede tanınan yarım asırlık marka, iflas ettiğini duyurdu. Pandemi sonrası dönemde ciddi mali sıkıntılar yaşandığı gerekçe gösteren ünlü mağaza iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı.

Toplam Borç 400 Milyon!

1980 yılında kurulan Express Inc, pandemi sonrası dönemde ciddi mali sıkıntılar yaşadı. Şirketin mali tablolarında büyük düşüşler kaydedildi ve geçtiğimiz yılı yüzde 59'luk değer kaybı ile kapattı. Yatırımcılarına büyük zarar veren şirketin toplam borcu 400 milyon doların üzerine çıktı. Uzun süredir mali durumu düzeltmek için çaba sarf eden Express Inc, nihayetinde iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı.

Yarım Asırlık Dünyaca Ünlü Giyim Mağazası İflas Etti!

Salı Günü Şubeler Tek Tek Kapatılacak

İflas mahkemesine sunulan belgelerde, şirketin varlıklarının ve yükümlülüklerinin 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında olduğu belirtildi. Şirketin iflas süreciyle birlikte mağaza kapanışları da başlayacak. Salı günü itibarıyla 95 Express perakende satış noktasının ve UpWest mağazalarının kapatılacağı bildirildi. Kapanacak mağazaların tam listesi henüz açıklanmadı.

30'dan fazla ülkede faaliyet gösteren şirketin Türkiye de dâhil birçok ülkede satış noktaları bulunuyordu. Türk tüketiciler, Express markasının ürünlerine büyük ilgi gösteriyordu.