Yabancı uyruklu işçi sayısında ciddi düşüyor… Nedeni şaşırtıcı!

Kayseri Organize Sanayi Bölgelerinde çalışan yabancı uyruklu işçi sayısında son aylarda önemli oranda düşüş olduğu belirtiliyor. Sanayiciler, kalifiye eleman bulamamaktan yakınıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Yabancı uyruklu işçi sayısında ciddi düşüyor… Nedeni şaşırtıcı!

Kayseri Organize Sanayi Bölgeleri’nde eleman sorunu yeniden ortaya çıkmaya başladı. Bir dönem ağırlıklı olarak Suriyelilerin çalıştırılması ile bu probleme geçici çözüm bulunmuştu. Ancak son aylarda yabancı uyruklu işçi sayısında ciddi düşüş olduğu ifade ediliyor.

Yabancı uyruklu işçi sayısında ciddi düşüyor… Nedeni şaşırtıcı!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de Suriyelilerin durumu tartışılırken, göçmenlerin özellikle fabrikalarda ve beden gücüyle yapılan işlerde çalışarak ekonomiye katkı sağladıkları belirtiliyordu. Bu nedenle Suriyelilerin gönderilmesi tartışmalarının doğru olmadığı dile getiriliyordu.

İşçi sorunu yeniden gündeme geldi

Kayseri Organize Sanayi bölgelerinde son dönemlerde yabancı uyruklu işçi sayısında önemli ölçüde azalma olduğu belirtiliyor. Sanayiciler, ara işlerde çalıştırılacak eleman bulamadıklarını dile getirerek, bu durumun üretimi olumsuz yönde etkileyeceğini ifade ediyorlar.

Düzensiz göçmenler sınır dışı ediliyor

Kayseri dahil Türkiye genelinde son dönemlerde düzensiz göçmenlere yönelik sıkı denetimler yapıldığı, kayıtlı olmayan düzensiz göçmenlerin sınır dışı edildiği belirtiliyor. Kayseri’de de çok sayıda göçmenin kayıtlı olmaması nedeniyle güvenlik güçleri tarafından sınır dışı edildiği ayrıca en ufak bir olaya karışan, asayişi bozan kişilerin de aynı şekilde sınır dışı edildiği ileri sürülüyor.

Olaylarda düşüş yaşandı

Güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler vatandaşların da takdirini kazanıyor. Yabancı uyrukların karıştığı olay sayısında çok önemli düşüş yaşandığı ifade edilirken, bu tutumun diğer şahıslar üzerinde de etkili olduğu ve daha dikkatli davranmaya yönelttiği belirtiliyor.