Veli Altınkaya Basın Müzesi'nde görkemli açılış!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti iş birliğiyle hayata geçirilen ''Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Veli Altınkaya Basın Müzesi'' 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nda görkemli törenle açıldı. Açılışta merhum Gazeteci Veli Altınkaya'nın kızı ve damadı da katıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Veli Altınkaya Basın Müzesi'nde görkemli açılış!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti iş birliğiyle hayata geçirilen "Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Veli Altınkaya Basın Müzesi" düzenlenen görkemli açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Veli Altınkaya Basın Müzesi'nde görkemli açılış!

Açılış törenine Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,  AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Sayın Bayar Özsoy, Murat Cahid Cıngı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ERÜ Rektör Yardımcısı Hakan Aydın, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Yavuz Çağan, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, şehir protokolü, basın temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Veli Altınkaya Basın Müzesi'nde görkemli açılış!

Basın müzesi, 113 yıllık Kayseri basın tarihine ışık tutarken, gazeteci Veli Altınkaya'ya da anlam dolu bir vefa niteliği taşıdı.

Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte KGC Başkanı Metin Kösedağ'a plaket takdim edildi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, açılan müzenin bir "vefa müzesi" olarak algıladığını belirterek, basını güçlü bir şehirde basın müzesi bulunmasının anlamlı olduğunu kaydetti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ise, müzenin tecrübe aktarımına katkı sağlayacağını belirterek medya ahlakına değindi.

Medya mensuplarının sorumlululuğunun büyük olduğunu dile getiren Böhürler, hem doğru bilgiyi iletmek hem sorumluluk sahibi olmak hem de toplumu doğru yönlendirmenin medyanın en büyük hedeflerinden birisi olması gerektiğini vurguladı.

Büyükkılıç ise, "Burada tüm gazetecilerle ilgili geçmişi geleceğe taşımak bizim görevimiz." dedi.

Milli mücadele döneminde faaliyet gösteren Kayseri basınının anadoludaki en önemli örneklerinden birisi olduğunu ifade eden Rektör Altun, "Kayseri basın tarihine önemli ölçüde yansıtılacak olan bazın müzesinin öğrencilerimizin mesleki yeterliliklerini geliştirmelerinde ve mesleklerinin tarihini öğrenmelerinde ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bu bağlamda iletişim fakültemizin bu eserin kurulmasında pay sahibi olması bizim için ayrıca bir mutluluk kaynağı oluşturmaktadır." ifadelerini kullandı.

KGC Başkanı Metin Kösedağ da müzenin Kayseri basınına ışık tutacağını söyledi. 

Veli Altınkaya Basın Müzesi'nde görkemli açılış!

Yaklaşık 4 yıl önce vefat eden Gazeteci Veli Altınkaya'nın basın müzesi açmak istediğini anlatan Kösedağ, "Zor olacağını söyledik ancak ömrü vefa etmedi Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof. Dr Fatih Altun ve İletişim Fakültesi Dekanı Hakan Aydın ve ekibi, Mehmet Sena Kösedağ bu bayrağı aldılar buraya kadar getirdiler. Hepsine şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Veli Altınkaya Basın Müzesi'nde görkemli açılış!

Açılışın ardından davetliler, Veli Altınkaya Basın Müzesi'ni gezip inceleme fırsatı buldu.

FOTO MUHABİRİ: YASEMİN YILDIRIM