Vatandaşa pilav ve helva ikram edilecek... O kutlamaya son 1 gün!

Kayseri'de yarın başlayacak olan Ahilik Haftası kutlamalarının programı belli oldu. Programda ödüller de verilecek. Katılımcılara ise pilav ve helva ikram edilecek. Kutlamalar ne zaman başlıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Vatandaşa pilav ve helva ikram edilecek... O kutlamaya son 1 gün!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de yarın başlayacak olan Ahilik Haftası kutlamalarının programı belli oldu. Programda ödüller de verilecek. Katılımcılara ise pilav ve helva ikram edilecek. Kutlamalar, 18 Eylül'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak.

Ahilik kutlama heyetinin Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'i ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etmesinin ardından kutlamalar, Ahi Evran Zaviyesi Esnaf ve Sanatkar Müzesi yanındaki tören alanında devam edecek.

Vatandaşa pilav ve helva ikram edilecek... O kutlamaya son bir gün!

Kent merkezi ve Develi ilçesinde gerçekleştirilecek kutlamalarda ise Ahilik ödülleri takdim edilecek, protokol konuşmaları gerçekleşecek, şed kuşatması töreni yapılacak, katılımcılara pilav ve helva ikram edilecek.

Kayıt oldukları odalarca "Ahi" adayı olarak gösterilen esnafa plaket verilecek, en güzel vitrin yarışmasında dereceye giren esnaf ziyaret edilecek ve ödül takdimi yapılacak.

Program kapsamında, Ahi Evran Camisi'nde mevlit okutulacak, Hunat Camisi'nde "Ahilik" konusunda vaaz verilecek ve Selçuklu Uygarlığı Müzesi'nde "Ahilik" konusunda konferans düzenlenecek. Ahilik haftası temalı etkinlikler 24 Eylül'e kadar devam edecek.