Vatandaşa 'erken zam' şoku! Vergi ceza ve harçlarda yükseliş...

3 Kasım Cuma günü açıklanması ve Ekim ayı enflasyonu ile tespit edilmesi beklenen vergi, ceza, harç ve ücretlere uygulanacak yeniden değerleme oranına ilişkin bugün erken zam şoku yaşandı. Ocak ayında gelecek zama dair Gelir İdaresi Başkanlığı, yeniden değerleme oranının yıl bitmeden değiştiğini belirtti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Vatandaşa 'erken zam' şoku! Vergi ceza ve harçlarda yükseliş...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

3 Kasım Cuma günü açıklanması ve Ekim ayı enflasyonu ile tespit edilmesi beklenen vergi, ceza, harç ve ücretlere uygulanacak yeniden değerleme oranına ilişkin bugün yeni bir gelişme yaşandı ve erken zam geleceği açıklandı. Ocak ayında gelecek zama dair Gelir İdaresi Başkanlığı, yeniden değerleme oranının yıl bitmeden değiştiğini belirtti.

Paratic'in haberine göre Geçen ay motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) 2023 yılında iki kez ödeneceği istisnai durumuna bir yenisi de eklendi. Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, MTV, araç muayene ücreti, gelir vergisi tarife dilimleri, çeşitli harçlar ve idari cezalar için belirlenen ücretler yıl bitmeden yeniden değerlemeye alınacak. 2023'ün üçüncü geçici vergi döneminde uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 34,80 olarak güncellendi.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından paylaşılan ilgili sirkülerde, “213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasına istinaden yıllık olarak hesaplanan ve bakanlığımızca ilan edilen yeniden değerleme oranına, vergi kanunlarından kaynaklanan nedenlerden dolayı geçici vergi dönemlerinde de ihtiyaç duyulmaktadır” açıklaması yapıldı.

Bu nedenle 2023 yılı üçüncü geçici vergi döneminde uygulanacak yeniden değerleme oranının yüzde 34,80 olarak belirlendiği duyuruldu.