Vali Kamçı: 'Kayseri Kayserililiğini gösterdi'

AK Parti MKYK Üyesi ve Sivil Dayanışma Platformu (SDP) Başkanı Ayhan Oğan, Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve beraberindeki heyet ile birlikte Vali Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret etti.

Vali Kamçı: 'Kayseri Kayserililiğini gösterdi'

Gerçekleşen ziyarette ilk sözü alan AK Parti MKYK Üyesi ve SDP Başkanı Oğan, FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz’daki hain girişimini Türkiye ile birlikte Kayseri’nin de kararlılıkla atlattığını belirterek: “Buraya hem size hayırlı olsun diyebilmek hem de 15 Temmuz’da yaşadığımız uluslararası emperyalist güçlerin devletimizi parçalama ve milleti birbirine düşürerek devlet kurumları arasında çatışma meydana getirme girişimini önlemek adına Kayseri’ye nezdinizde teşekkür etmek için geldik. 15 Temmuz gecesi millete ve devlete sirayet eden, her gün polisimizi, askerimizi sivil vatandaşlarımızı şehit eden PKK ve DAEŞ terör örgütü ile beraber ülkeyi işgal edip çökertme girişimi hamdolsun sayın cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın ülke liderliği, kararlılığı, cesareti ve sizin gibi valilerimizin, emniyet birimlerimizin, illerdeki yöneticilerimizin cesaret ve kararlılığı ile milletimizin basireti, cesaret ve kararlılığı ile önlendi hamdolsun. Şimdi yeni bir süreç başladı hızla. İslam tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir fitne hareketinin, bu casus şebekesinin ülkemizden temizlenmesi için gösterilen gayret var. Yapılan operasyonlar var. Bir temizlik hareketi, tavsiye var. Bu noktada Kayseri örnek bir il olarak, herkesin ibretle takip etmesi gerek bir yer olması gerektiğini düşünüyorum. Burada son derece isabetli ve kararlı bu operasyonlar yürütülüyor. Biz de bu vesile ile Kayseri Sivil Dayanışma Platformu Temsilciliği olarak sizleri ziyaret edip sizin nezdinizde hem valilik makamına, hem savcılık makamına, emniyet görevlilerimize ve tüm bürokratlarımıza destek ve teşekkürlerimizi Kayseri halkı adına şükranlarımızı sunarak bu süreci takip ettiğimizi bildirmek istedik. Gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Kayseri’nin sizin gibi bir valiyi kazandığı için de memnunuz. Vatandaşlarımızın da memnun olduğu kanaatleri bize ulaşıyor. Bizi de makamınıza kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

KAYSERİLİ KAYSERİLİLİĞİNİ GÖSTERDİ

Vali Kamçı ise yaptığı konuşmada darbe girişimi sürecinde Kayserililerin Kayserililiğini gösterdiğini belirterek şunları kaydetti: “Biz tabi ilde STK’ları her zaman ön planda tutmaya çalışan bir idareciyiz. Yani sivil toplum örgütleri bizim için çok çok önemlidir. Tabi değerli arkadaşlarımızın da Kayseri’de böyle iyi bir sivil toplum örgütünün temsilcileri olması bizim için ayrıca memnuniyet verisi. Onların hayırlı olsun ziyaretleri bizi fazlasıyla memnun etti. Kayseri’ye geleli tabi çok kısa bir süre olsu. Geldiğimizde Ramazandı. Ramazan’da işlerimizi daha iyi takip ederiz diye düşünürken bu hain saldırı girişimi oldu bildiğiniz gibi. Bayram sonrası bu hain saldırı oldu. Çok şükür Kayserimizde bizi üzecek bir hadise olmadı yiyebiliriz. Kimsenin burnu kanamadan bu süreci atlatmaya çalıştık. Tabi süreç bitmedi, devam ediyor. Sürecin ilk akşamki sayın cumhurbaşkanımızın dünya lideri olması konumunda sözleri vatandaşlarımızı bir araya topladı ve bu birliktelik 26-27 gün devam etti. Hala da o duyarlılık devam ediyor. Bizler de kamu kurum ve kuruluşları olarak, adliyesi, emniyet güçleri olarak bu süreci iyi bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. İnşallah bu süreç kısa sürede biter ve memleketimizin her tarafı huzura kavuşur diyoruz. Ama Kayserili Kayserililiğini gösterdi. Kayseri önemli bir il, Kayseri de önemli olduğunu belli etti, ülke genelinde ismini duyurmuş oldu. Burada basın mensupları nezdinde burana Kayserili vatandaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum. Konuklarımıza da teşekkür ediyorum.” HABER: KAAN AKBAŞ