Vali Günaydın 'dan bayrak çağrısı

Kayseri'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında çelenk sunma töreni düzenlendi. Program sonrası açıklamalarda bulunan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın Kayserilileri ev ve iş yerlerine bayrak asmaya davet etti.

Vali Günaydın 'dan bayrak çağrısı

Kayseri’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen programla Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu sonrası açıklamalarda bulunan Vali Şehmus Günaydın, “Cumhuriyeti’mizin kuruluşunun 98.yıldönümünü büyük bir heyecanla kutluyoruz. Çelenk sunma törenimizden önce sabahleyin Hacılar bölgesinde 120 bin fidan dikerek güne başladık. Cumhuriyet Bayramı’mızın kutlamaları kapsamında ağaç dikme törenimiz, çelenk sunma törenimiz bu akşam Cumhuriyet konserimiz, ses ve ışık gösterimiz, yarın da Cumhuriyet Meydanı’nda kutlayacağımız dolu dolu bir programımız mevcut. Bütün vatandaşlarımızı bu heyecana bu coşkuya ortak olmaya davet ediyorum. Bunun yanında sosyal medya hesaplarımdan da paylaşmıştım. Şanlı bayrağımızı evlerimize iş yerlerimize asarak da bu coşkuya ortak olalım. Bizler bu coşkunun en üst seviyede yaşanması adına bütün tedbirleri aldık. Vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı’ndan sonra kurduğumuz Cumhuriyet’e sahip çıkıyoruz. Cumhuriyetimizin yıldönümü münasebetiyle Kayseri’nin her köşesinde programlar düzenledik. Bu programlarda bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu cennet vatanımız bize şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak hepimizin görevidir, sorumluluğudur. Bu anlayışla kutlu yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz. Her geçen gün daha fazla üreteğiz, ihracat yaparak güçleneceğiz ve bu kutlu yürüyüşü devam ettireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetle seviyesine çıkmak hedefimizi çok çalışarak çok gayret göstererek gerçekleştireceğiz. Kayseri olarak bunu yapıyoruz. Daha çok üretiyoruz ve daha çok ihracat yapıyoruz. Büyüyoruz, gelişiyoruz. Türk Milletinin refah seviyesinin yükselmesi için Kayseri olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu çalışmalarından dolayı tüm Kayseri halkına teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.” dedi.

“Değerlerimizin kıymetini bilelim”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, “Cumhuriyetimizi 98. Yılla bırakmayıp 100. Yılla daha görkemli bir şekilde karşılayıp, nice 100 yıllara diye dua ve temennilerde bulunarak, Cumhuriyetin şanına yakışır bir anlayış içersinde, çağdaş uygarlık düzeyine ülkemizi taşıma görevimizi sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz. Tabii ki Kayseri’mize yakışan şekliyle endüstri ve ticaret merkezi olmasının yanında turizm alanında ve kültürel çalışmalarıyla her türlü zenginliklerini insanlarla paylaşarak ve bu güzel şehrimizi öne çıkarmaya gayret göstermeliyiz. Şehrimiz gerçekten büyük şehirlerin konforunu yaşatan büyük şehirlerin sıkıntısını yaşatmayan bir özelliğe sahip. Birbirimizin kıymetini, ülkemizin kıymetini, değerlerimizin kıymetini bilelim. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarına, tüm şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Akşam da konserimize ellerinizde bayraklarınızla bekliyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” şeklinde konuştu.

HABER: SELMA KÖSEDAĞ