Vali Günaydın: '3 gün evde kalalım'

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla uygulanan 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında kurallara uyulması uyarısında bulundu.

Vali Günaydın: '3 gün evde kalalım'

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte pandemi tedbirleri denetimine çıkan Vali Şehmus Günaydın, denetimden önce basın mensuplarına açıklamada bulundu. Sokağa çıkma kısıtlamalarının, vaka sayılarına olumlu yansıdığını belirten Günaydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla uygulanan 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında, vatandaşlara evde kalın uyarısında bulundu. Günaydın, "2 gün ve 3 gün ortaya konan bu kısıtlamalara uyulduğu takdirde bunlardan çok güzel sonuçlar elde ediyoruz. Vaka sayılarımızın düşmesinde önemli etkileri oluyor. Dolayısıyla hastanelerimizdeki yoğun bakım yataklarındaki yoğunluğun, pandemi servisindeki yoğunluğun azaltılması için bizlere çok önemli katkılar sunuyor. Bu fırsatı iyi değerlendirelim. Bu önümüzdeki üç gün boyunca lütfen kısıtlama tedbirlerine harfiyen uyalım." diye konuştu.

"MUAFİYET BELGELERİ SUİSTİMAL EDİLMEMELİ"

Sokağa çıkma kısıtlamalarında kullanılan muafiyet belgelerinin suistimal edilmemesi gerektiğini de söyleyen Günaydın, "Aldığımız bu muafiyet belgeleri amacı dışında lütfen kullanmayalım. İşimizi gördükten sonra da lütfen evimize dönelim. Eğer bu kısıtlamalarda konan tedbirlere uymaz isek yeni kısıtlamalarla karşı karşıya kalacağız. Hiç kimse bu duruma gelmemizi istemez. Bunun için üzerimize düşeni yapmamız lazım." dedi.

"İFTAR ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR"

Özellikle iftar saatlerinde yoğunluğun arttığını kaydeden Günaydın, bu durumu ziyaretlerin devam etmesine bağladı. Ramazan ziyaretlerinin bu yıl için askıya alınması gerektiğinin altını çizen Günaydın, "Amacımız kimseye ceza yazmak değil farkındalık yaratarak tedbirlere uyma konusundaki hassasiyeti artırmak. Bu mücadeledeki en büyük silahlarımızdan birisi tedbirlerdir." şeklinde konuştu.

"365 BİN KİŞİYİ AŞILAYACAĞIZ"

İlde yapılan aşılamayla ilgili bilgi veren Günaydın, 65 yaş üstü olup da aşı olmayan vatandaşlara aşı yaptırmaları çağrısında bulundu. Günaydın, ildeki aşılama rakamlarına dair şu bilgileri verdi:

"Şu an itibariyle 55 yaş üstünü de eklediğimiz zaman ilimizde 365 bin civarında hedef kitlemiz var. Ve biz bu hedef kitlemizin 220 binine birinci dozu uyguladık. İkinci doz aşı konusunda da 135 bin civarında vatandaşımızın ikinci doz aşılarını yaptık. Bu sayıyı artırmak için bizim vatandaşlarımızdan beklentimiz şu: lütfen aşı sıranız geldiği zaman randevunuzu alıp aşımıza gidelim."

"SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"

Hastanelerdeki yükü azaltmak için tedbirlere uyulması konusunda uyarıda bulunan Başkan Büyükkılıç ise, "Sözün bittiği ve hepimizin dikkat etmesi gerektiği bir dönemdeyiz. Gerek ülkemizde gerek şehrimizde ister istemez vaka sayısında bir artış söz konusu. Şu andaki tablo hiçbirimizin içine sinmiyor. Bu tabloyu aşağıya çekmek, sevdiğimiz söylediğimiz sağlık çalışanlarının yükünü azaltmak istiyorsak hem kurallara uyacağız hem de bu süreci daha dikkatli atlatmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Ekrem Nazlı