Vakalar arttı - Yeni bir salgın mı geliyor?

Geçmiş yıllara göre bu yıl uyuz vakaları yüzde 30 arttı. Uzmanlar yeni salgına dikkat edilmesi yönünde ciddi uyarılarda bulunuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Vakalar arttı - Yeni bir salgın mı geliyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yıllarda Türkiye’de tekrar görülmeye başlayan uyuz hastalığı bu yıl daha fazla artış gösterdi. Uzmanlardan alınan bilgiye göre uyuz vakaları yüzde 30 artış gösterirken uzmanlar kaşıntılara dikkat edilmesi yönünde ciddi uyarılarda bulunarak bunun yeni bir salgın olabileceğine dikkat çekiyor.

Türkiye’de dermatoloji polikliniklerine giden hastalar uyuz vakasıyla karşı karşıya kaldıklarını öğreniyor. Hemen tedavi edilmesi gereken bu hastalık çok ciddi boyutlara taşınabilir.

Kaşıntılara Dikkat!

Uzmanlara göre bu bir salgın!

Türk Dermatoloji Derneği son yıllarda Türkiye’de uyuz salgınlarının arttığına dikkat çekerek halkı bilinçlendirmeye çalışıyor. Dermatologlar uyuza erken tanı sağlayıp, uyuzun yayılmasının engellenmesi için çeşitli çalışmalarda bulunuyor.

Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Durdu; ‘Şu an, günümüzde polikliniğe gelen hasta sayısını 40 olarak ele alırsak; bunun en az 3-4’ü uyuz vakası olmaktadır. Bu konuda bazı çalışmalar yapılmış. Son 3 - 4 yıl içerisinde 30 - 40 kat arttığı ile ilgili veriler var’ dedi.