Uzmanın flaş açıklama: Dolar yatırım aracı değildir!

Döviz kuru kademeli olarak yükselmeye devam ederken, dolar kurunda yaşanan hareketlilik yatırımcının gözünden kaçmadı. Peki, dolar ve Euro bugün ne kadar oldu? 7 Nisan güncel döviz kuru Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Uzmanın flaş açıklama: Dolar yatırım aracı değildir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz kuru kademeli olarak yükselmeye devam ederken, dolar kurunda yaşanan hareketlilik yatırımcının gözünden kaçmadı. Dolar/TL kuru, son günlerde yaşanan dalgalı seyir sonrasında yeniden yükselişe geçti ve Türk Lirası karşısında değer kazandı. Dolar haftayı 31,99 TL, Euro 34,69 TL olarak kapattı.

‘Doların getirisi düşük’

Ekonomist İslam Memiş, doların bir yatırım aracı olmadığını ve Türkiye'de en düşük getiriye sahip olduğunu belirtti. Memiş'e göre doların temel özelliği maliyet hesaplaması yapmaktır çünkü birçok mal ve hizmet dolar üzerinden fiyatlandırılmaktadır. Ancak, doların Türkiye'de yüksek maliyetli olduğunu ve düşük getirisi olduğunu vurguladı.

Memiş, Türkiye'deki yerleşiklerin döviz mevduatının azaldığını ve bunun nedeninin doları satarak mevduat faizine geçiş olduğunu ifade etti. Yüksek faiz oranlarının cazip olduğunu belirten Memiş, bu durumun dolar talebini azalttığını ve Türk Lirası'nın değer kazanmasına katkı sağladığını dile getirdi. 
Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

7 Nisan Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 32,01
Satış: 32,02

Euro
Alış: 34,69
Satış: 34,72

Sterlin
Alış: 40,34
Satış: 40,68