'Ünü İstanbul'a Taşmış Bir Fuar!'

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 6'ncısı gerçekleştirilen Kayseri Kitap Fuarına bu yıl siyasetçi ve gazeteci yazarlar da katıldı. Yazarlar düşüncelerini belirtirken, ünü İstanbul'a taşmış bir fuar olduğunu söyledi. Detaylar, Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

'Ünü İstanbul'a Taşmış Bir Fuar!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 6’ncısı gerçekleştirilen Kayseri Kitap Fuarına araştırmacı yazarların yanı sıra, siyasetçi ve gazeteci yazarlar da katıldı. Yazarlar ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Her yıl Dr. Memduh Büyükkkılıç desteğiyle, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulup geleneksel hale gelen Kayseri kitap Fuarı’nın 6’ncısı gerçekleştiriliyor. 
'ÜNÜ İSTANBUL'A TAŞMIŞ BİR FUAR!'
Kitapseverlere kapılarını açan fuara katılan yazarlar da okurlarıyla buluşacak organizasyondan duydukları memnuniyetlerini dile getirdi.

Büyükkılıç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Trabzon Milletvekili ve Yazar Mustafa Şen’i Kitap Fuarı’na davet etti. 
Kayseri Kitap Fuarı’na davet ettiği için Başkan Büyükkılıç’a ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu.
Şen, bu kadar büyük bir kitap fuarını her şehrin yapamayacağını dile getirerek,’ Geçen sene dokuz yüz küsür bin ziyaretçisi olmuş, bu sene 1 milyonu aşması bekleniyor, yani kendi rekorunu kıracağı umut ediliyor ve olacak diye de görüyorum.’ dedi. Hafta içi okul ve iş saatleri olmasına rağmen fuarı çok kalabalık bulan Şen, ziyaretçilerin 1 milyonu geçecek gibi göründüğünü söyledi. 

Şen, ‘Bu kadar büyük bir kitap fuarını her şehir yapamaz, bu bağlamda hem emeği geçenleri hem yetkilileri tebrik ediyor, takdir ediyorum. Burada olmaktan dolayı da ayrıca çok büyük bir mutluluk duyuyorum’ ifadelerini kullandı.
'ÜNÜ İSTANBUL'A TAŞMIŞ BİR FUAR!'
‘Göz göze temas bizim için çok kıymetli’

Kayseri Kitap Fuarı’nda olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Cansu Canan Özgen;  ‘Kitap Fuarları çok kıymetli. Hem gençlerle, hem okuyucularla bira arada oluyoruz. Göz göze temas bizim için çok kıymetli.’ dedi. Özgen, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Özellikle Gençler Tarafından Yoğun İlgi Gördü
Söyleşi sonrası 6’ncı kitap Fuarı hakkında açıklamalarda bulunan Gazeteci Abdurrahman Şimşek de fuardan dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkürlerini sundu.
Gazeteci Abdurrahman Şimşek ise; ‘Öncelikle 6’ncısı düzenlenen kayseri Kitap Fuarı’na gerçekten çok yoğun ilgi olduğunu gördüm, özellikle gençler tarafından. Konferansımıza da gelen gençler ilgililer.’ İfadelerini kullanarak devam etti;  ‘Ünü İstanbul’a kadar taşmış bir fuardan bahsediyoruz’ dedi. Memduh Büyükkılıç’a bu girişiminden dolayı teşekkürlerini iletti.
Kayseri Kitap Fuar’ının uluslararası bir fuara gittiğini ifade eden Şimşek, gazetecilerin ve yazarların her geçen gün ilgisini çektiğini söyledi.

‘Kayseri Dışında Çok Konuşuldu’

Yazar Ferhat Ünlü ise 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’nın, Kayseri dışında da çok konuşulduğunu belirtti.
Ünlü, ‘Ben bir kitap yazarı olarak, her birimiz gazeteci olarak bilginin asıl kaynağının tabi ki dijital etkili ama kitaplarda derin bilginin olduğuna inanan birisiyim’ dedi. Cümlelerine devam eden ünlü; ‘Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Memduh Büyükkılıç ve Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in büyük katkılarıyla, Kayseri dışında çok konuşuldu.’ İfadelerini kullandı.

‘Dolu Dolu Bir Fuar’

Fuar’a katılımını gerçekleştiren Gazeteci Nazif Kahraman, 6’ncı Kitap fuarının bir coşkuya dönüştüğünü vurguladı.
Kahraman; ‘Kayseri’ye girdiğimizden itibaren gerçekten bir şölen havası gördük. Yollarda, her tarafta tanıtım, fuarın bir coşkuya dönüştüğünü gördük. Fuara geldiğimizde de özellikle öğrencilerin yoğun ilgisini gördük ve dolu dolu bir fuar olduğuna şahit olduk’ dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a ve Vali Gökmen Çiçek’e teşekkürlerini sundu.

'ÜNÜ İSTANBUL'A TAŞMIŞ BİR FUAR!'
‘Çok Güzel Düzenlenmiş’
Kitap fuarının çok canlı ve hareketli geçtiğini vurgulayan Tuncel Altınköprü, yıllardır geldiğini ve son derece heyecanlı bulduğunu da belirtti.
Altınköprü; ‘Yoğun bir öğrenci gelişi var. Çok güzel düzenlenmiş, o yüzden teşekkür ediyorum, hazırlayanlara ve emek verenlere’ dedi.

6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’nda söyleşi gerçekleştiren yazarlar, okurları ile imza töreni düzenleyerek kitap imzaladı, fotoğraf çekildi.