Üniversite Devlet'e Talip

Devlet Hastanesi binasının Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi olacağı öğrenildi. NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, hastane binasının şehir merkezinde olacağını doğruladı.

Üniversite Devlet'e Talip

Devlet Hastanesine ait binaların; 14 Ağustos 2014 tarihinde 6728 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan ve 27 Aralık 2018'de inşaatının yapımı için protokol imzalanan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi için verilmek istendiği öğrenildi. Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız NNYÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, henüz konuyla ilgili bir netlik olmasa da, hastane binası için şehir merkezinin düşünüldüğünü doğruladı.

12 Aralık 2005 tarihinde, Sağlık Bakanlığının 9759 sayılı kararı ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi haline dönüştürülen binaların, 1 Haziran 2018 tarihinde Kayseri Şehir Hastanesi ismi  ile yeni kampüsüne taşınmasının ardından satılması gündeme gelmiş, vatandaşların karşı çıkmasının ardından burası Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak Kayseri Devlet Hastanesi adı altında hizmet vermeye başlamıştı. Söz konusu binaların, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi için, Kayseri Devlet Hastanesi olarak adlandırılan binaların alınmak istendiği 2 yıl önce de gündeme gelmişti. Edindiğimiz bilgilere göre, bu kararda sona gelindi.

Konuyla ilgili olarak Anadolu Haber'e açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, tıp fakültesi binalarının kampüs içinde ancak hastane binasının şehir merkezinde olmasına karar verildiğini söyledi. Güney, "Malumunuz olduğu üzere üniversitemiz Şehir Hastanesi'ne çok yakın. Hem orada geniş bir sağlık kompleksi olması hem de şehir içinde vatandaşlarımızın daha kolay ulaşabilmesi için hastanelerimizin şehir merkezinde olması kararlaştırıldı. Ancak şu anda arayışımız devam ediyor." dedi.

KADRODA ERÜ ESKİ REKTÖRÜ VAR

NNYÜ Tıp Fakültesi kadrosuyla da ilgili bilgi veren Güney, halihazırda kadroda yalnızca, kurucu dekan olarak, 2000-2004 yılları arasında Erciyes Üniversitesinde rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Zeki Yılmaz'ın bulunduğunu kaydetti. Güney, tıp fakültesi ve hastanelerin ancak 2021 yılından sonraki bir tarihe yetişebileceğini sözlerine ekledi.

Selma Kara