Ünalmış'tan milletvekilliği açıklaması

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ne gerçekleştirdiği ziyarette konuşan CHP Kayseri milletvekili aday adayı Avukat Niyazi Ünalmış, farklı bir milletvekili profili oluşturmak istediğini söyledi.

Ünalmış'tan milletvekilliği açıklaması

Geçtiğimiz günlerde CHP’den milletvekili aday adaylığını açıklayan Avukat Niyazi Ünalmış resmi başvurusunu yaparak aday işlemlerini tamamladı. Çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyarette bulunan Ünalmış Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ne de ziyarette bulunarak açıklamalarda bulundu.

Hukukçuların ülkenin kalkınmasında önemli rolü olduğunu vurgulayan Ünalmış, “Geçtiğimiz hafta itibariyle resmi başvurumuzu yaptık. Böylelikle milletvekili aday adaylığımızı resmileştirmiş olduk. Bu doğrultuda çalışmalarımıza ve ziyaretlerimize de devam ediyoruz. Toplumda öncü olan kurumlardan başladık ziyaretlerimize. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti de bizim için önemli bir kuruluş. Başkanımıza teşekkür ediyorum bizi kabul ettiği için ve sözlerime şöyle başlamak istiyorum. AK Parti’nin bırakmış olduğu bir enkaz var. Bu enkazın da kaldırılması Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında gerçekleşecek. Bu enkazın kaldırılmasında hukukçuların önemli rol oynayacağını düşünüyoruz ve ben de Kayseri’de yetişmiş sizlerin arasında yetişmiş bir hukukçu olarak bir sorumluluk almak adına ben de adayım. Bu nedenle Kayseri’ye Kayseri’nin sorunlarına hizmet edebileceğimi düşünüyorum. Bu enerjiyi bu gençliği kendimde görüyorum. Ben Tomarzalıyım. Halkın içinden gelen biri olarak halk için bir şeyler yapmak istiyorum. Sizlere de birçok noktada danışıyorum. Benim istediğim farklı bir milletvekili profili. Biz milletvekillerini hep sorunlarla ilgili konuştuklarını biliyoruz. Ama ben aynı zamanda sporla, bağlamayla, şiirle konuşulmayı da istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise, “Biz siyasetçi Niyazi Ünalmış’tan ziyade kardeşimiz diye bildiğimiz Niyazi Ünalmış’ı görüyoruz. Kendisinin siyasette de renkli ve dürüst bir kişilik olduğuna yürekten inanıyoruz. Allah emeğini zayi etmesin. İnşallah vatana millete hayırlı bir çizgide olur diyorum ve kendisine başarılar diliyorum” dedi.

>>Selma Kan