Ücretsiz su analizi yaptırdınız mı?

Kaski güncel içme suyu analiz sonuçlarını açıklıyor. Kayseri'de evlerinizdeki içme suyu analiz sonuçlarını bu sayfadan ücetsiz şekilde öğrenebilirsiniz. Detayları Kayseri Anadolu Haber, Kayseri haberlerinde..

Ücretsiz su analizi yaptırdınız mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Labaratuar Şube Müdürlüğü güncel içme suyu analiz sonuçlarını açıklıyor. Evlerinizdeki içme suyunun kalitesini, berraklık düzeyini, PH değeri ve parametrelerini Kaski'nin sitesinden ücretsiz biçimde öğrenmeniz mümkün.

Su değerlerine dair yapılan analizlerde ph aralığının 6.6 ile 9.5 arasında olması gerektiği belirlenmiştir. Bu ph aralığındaki suların normal kabul edildiği açıklanmıştır. Türk standartlarına göre bu değerlerden düşük ya da yüksek sular içmeye uygun kabul edilmemiştir. Sindirim rahatsızlığı olan kişilerde düşük ph değeri hastalığı tetiklemesi bakımından risklidir.

Numunede yapılan analiz sonuçları suyun kalitesinin 17.02.2005 tarih ve 25730 sayılı resmi gazetede yayımlanan "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" limit değerlerine göre uygun olduğu görülmüştür ibaresiyle açıklanıyor.

Aşağıdaki linki kullanarak ilçe ve mahallenizin su kalitesini öğrenebilirsiniz.

BURAYA TIKLAYARAK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ