TÜVTÜRK'te Büyük Değişim

Araçlarını muayene ettirmek isteyen araç sahiplerinin yaşanan yoğunluklar nedeniyle genellikle mağdur olduğu bu süreç TüvTürk'te yaşanan değişiklikle artık son buluyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

TÜVTÜRK'te Büyük Değişim

Araçlarını muayene ettirmek isteyen araç sahiplerinin yaşanan yoğunluklar nedeniyle genellikle mağdur olduğu bu süreç TüvTürk’te yaşanan değişiklikle artık son buluyor.

TÜVTÜRK'te Büyük Değişim

TÜV yani Teknik Denetim Kurumu, Almanya ve Avusturya menşeili tehlikeleri en aza indirmek ve oluşabilecek arızaları önlemek için denetim yapan bağımsız bir kuruluştur. TÜVTÜRK ise ülkemizde uluslararası standartlara sahip araç muayene hizmeti veren istasyonlardır. Devlet tarafından zorunlu tutulan periyodik bakımlar bu istasyonlarda gerçekleşir.

İşte bu nedenle genelde sürücüler araçlarını kontrol ettirmek için randevu tarihi bulamıyor veya kendilerine çok uzak mesafelerdeki istasyonları tercih etmek durumunda kalıyorlar. 

TÜVTÜRK'te Büyük Değişim

Araç sahiplerinin şikâyetlerine kayıtsız kalmayan TüvTürk, sürücüleri rahatlatacak bir uygulama ile kullanıcıları rahatlatacak bir adım atıyor. 

Yeni Çözüm Gezici İstasyonlar

Yaşanan yoğunluklara yeni çözümü gezici istasyonlar sağlayacak. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde görev alacak gezici istasyonlar ile daha fazla araca ulaşılmak hedefleniyor. 

TÜVTÜRK'te Büyük Değişim

Randevu Sisteminde Kolaylık

Gezici istasyonlar ile vatandaşlar randevu almadan muayene işlemlerini tamamlayabiliyor. Böylelikle hem istasyonların üzerindeki yük hafifletilmiş oldu hem de vatandaşların mağduriyeti giderildi. 

TÜVTÜRK'te Büyük Değişim

Gezici İstasyonlara Dair Önemli Detaylar

  • Gezici istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet muayeneleri yapılıyor.
  • Hava destekli hidrolik fren sistemine sahip araçların muayenesi ise sadece sabit istasyonlarda gerçekleştiriliyor.
  • Egzoz gazı emisyon ölçümü ise hem sabit hem de yetkilendirilmiş gezici istasyonlarda yapılabiliyor.
  • Traktör muayeneleri de hem gezici hem de sabit istasyonlarda gerçekleştirilebiliyor.