Kayserilileri çıldırtan oyun - Tavukta da aynı taktiği yapmışlar!

Kırmızı etteki fahiş artışın nedeni Rekabet Kurumu tarafından deşifre edilmişti. Aynı oyununu tavuk sektöründe de yapıldığı ortaya çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserilileri çıldırtan oyun - Tavukta da aynı taktiği yapmışlar!

Kırmızı etteki fahiş artışın nedeni Rekabet Kurumu tarafından yapılan incelemeyle ortaya çıkmıştı. Aynı oyunun tavuk firmalarında yapıldığı tespit edildi. Hem kırmızı ette hem de tavukta yapılan oyun Kayserililerin büyük tepkisine neden oldu.

Kayserilileri çıldırtan oyun - Tavukta da aynı taktiği yapmışlar!

Geçtiğimiz haftalarda Rekabet Kurumu kırmızı et sektöründe 11 firmanın ağız birliği yaparak piyasayı yüksek tuttuğunu tespit etmişti. Et fiyatlarına büyük tepki gösteren Kayserililer tavukta da aynı taktiğin uygulandığını duyunca çileden çıktı.

Rekabet Kurumu fiyatları sürekli yükseliş gösteren kırmızı et sektörünü yakın takibe aldı. Ağız birliği yaparak piyasayı yüksek tuttuğu tespit edilen 11 firmaya ceza yağdı.

Bir ayda dana karkas etin kilogram fiyatının 280 TL’den 315 TL’ye çıkmasıyla birlikte piyasada en ucuz olarak görülen yüzde 20 yağlı dana kıymanın kilogram fiyatı da 400 TL’yi aştı. Et ve Süt Kurumu (ESK) bu artışın önüne geçmek ve piyasayı dengelemek için et ithalatını sürdürse de fiyat artışı durmadı. Et fiyatlarında son bir aydır yaşanan sert yükselişe karşı Rekabet Kurumu harekete geçerek 11 firmanın ağız birliği yaptığını ve bu şekilde fiyatları yüksek tuttuğunu tespit etti.

Alınan bilgilere göre 16 Şubat itibariyle beyaz et üreticisi 10 firmaya da ceza yağdı. Firmaların ceza almasının sebebi kırmızı etteki taktik gibi 10 firmanın bir araya gelerek ağız birliği yapıp piyasayı yüksek tutması olarak belirtiliyor.

Yapılan incelemelere göre bir ay önce kilogramı 55 TL olan baget tavuğun fiyatı şimdi 90 TL olarak belirlenirken bütün tavuğun 45 TL olan fiyatının şimdi 85 TL’ye satıldığı görülüyor.

Kasaplar ayrıca yaz sezonunun yaklaşması nedeniyle kanat fiyatlarının artışa geçtiğini belirtirken bugün 140 TL olan kanat fiyatının 10 gün sonra 160, 170 TL’ye yükselebileceğini ifade etti.

Bir ay içerisinde beyaz ete gelen zamların ardından Atv Haber’in haberine göre bugünden itibaren tekrar bir zam bekleniyor.