Türkiye seçim sonuçları dünya basınında büyük yankı uyandırdı!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri tamamlandı. Seçim sandıklarından çıkan sonuçlar şaşkınlık yarattı. Dünya basınında yer alan Türkiye seçimleri bakın nasıl değerlendirildi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri bülteninde…

Türkiye seçim sonuçları dünya basınında büyük yankı uyandırdı!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri tamamlandı.

Sandık sonuçları tüm Türkiye’yi şaşırttığı gibi dünya basınında da büyük yankı uyandırdı. Dünya basınının önde gelen kuruluşlarının açıklamalarını sizler için derledik.

Dünya basınının Türkiye seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmeleri…

Türkiye seçimleri dünya basınında büyük yankı uyandırdı!

Bloomberg

Uluslararası haber ajansı Bloomberg, Türkiye’de ekonomik endişeler yaşayan seçmenlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı cezalandırdığını vurguladı. ‘Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yirmi yılı aşkın bir süre önce iktidara gelmesinden bu yana ana muhalefet partisi karşısında sandıkta şok bir yenilgiyle karşı karşıya. İlk sonuçlara göre, Erdoğan'ın AK Partisi Pazar günü yapılan yerel seçimlerde ilk kez ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) gerisinde kaldı.’

BBC

İngiliz BBC haberinde ‘Türkiye yerel seçimleri;  Muhalefet Erdoğan'ı tarihi zaferle şaşkına çevirdi’ dedi.

The Economist

‘Türkiye'de muhalefet partisi 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde büyük şehirlerin kontrolünü kazandı’ dedi. Devamında ‘Ülke çapında iktidardaki Adalet ve Kalkınma partisini geride bıraktı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır bir darbe indirdi.’ İfadelerini kullandı.

New York Times

Seçmenlerin ekonomik duruma kızgın olduğu bir ortamda, muhalefetin yerel seçimlerde Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidar partisine karşı kazanımlar elde ettiğini belirtti.

New York Times gazetesi Ekrem İmamoğlu zaferinin siyasi muhalefetin yıldızı statüsünü güçlendirdiğini söyledi. Ayrıca ‘Çok sayıda Türk, İmamoğlu’nu potansiyel cumhurbaşkanı adayı olarak görüyor’ ifadelerini kullandı.

Financial Times

Financial Times gazetesi tarafından ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 yıl önce iktidara gelmesinden bu yana en ağır seçim darbelerinden birini aldı’ ifadesi kullanıldı. Gazete, yerel seçimde Erdoğan’ı en çok zorlayan sorunlar arasında ekonominin olduğunu belirtti.