Türkiye'nin ünlü kayak merkezleri belli oldu! Erciyes kaçıncı sırada?

Sömestr tatilinin gelmesini fırsat bilen tatilciler, Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerini araştırmaya başladı. Türkiye'nin öne çıkan kayak merkezleri, yarıyıl tatilinde kayak yapmak isteyen aileler için cazip seçenekler sunuyor. Peki, Erciyes kayak merkezi sıralamasında kaçıncı sırada? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Türkiye'nin ünlü kayak merkezleri belli oldu! Erciyes kaçıncı sırada?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okulların ara tatile girmesinden dolayı tatilciler kayak merkezlerine akın etti. Dolayısıyla tatil severler kayak merkezlerinin, şehir merkezlerine uzaklıkları ve pist sayılarını göz önünde bulundurularak ulaşım sağlayacaklar.

Türkiye'nin ünlü kayak merkezleri belli oldu! Erciyes kaçıncı sırada?

Türkiye, sahip olduğu doğal güzellikleri ve zengin tarihi ile her yıl milyonlarca turisti ağırlayan bir ülke. Kış aylarında ise Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri, kayak tutkunlarına keyifli bir tatil imkânı sunuyor.

Türkiye’nin ünlü kayak merkezleri arasında; Kartepe, Ilgaz, Palandöken, Uludağ, Kartalkaya, Erciyes, Sarıkamış ve Hakkari yer alıyor. 

En çok kayak pistine sahip kayak merkezleri sırasıyla şöyle;

Palandöken Kayak Merkezi: Türkiye'nin en popüler kayak merkezlerinden biri olan Palandöken 56 pistiyle her seviyeden kayakçıya hitap ediyor. Erzurum şehir merkezinde yer alıyor.

Erciyes Kayak Merkezi: Kayseri'nin 20 km güneyinde bulunan Erciyes, 41 kayak pistini içinde bulunduruyor.

Kartalkaya Kayak Merkezi: Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bulunan Kartalkaya, Bolu'ya 35 kilometre uzaklıkta ve 25 kayak pisti bulunuyor.

Kartepe (Kocaeli) Kayak Merkezi: İstanbul'a 100 kilometre uzaklıkta ve 21 adet kayak pisti bulunuyor.

Uludağ Kayak Merkezi: Türkiye'nin en eski kayak merkezlerinden biri olan Uludağ Bursa'ya 40 kilometre uzaklıkta ve 20 adet kayak pisti içerisinde barındırıyor.

Sarıkamış Kayak Merkezi: Kars'a 54 kilometre uzaklıkta ve 9 kayak pisti bulunuyor.