Türkiye'nin üçüncü kadın belediye başkanı Kayseri'den!

Kayseri'nin ilk kadın belediye başkanı ve Türkiye'nin üçüncü Kadın Belediye Başkanı olarak tarihe geçen Rabia Bulut, belediye başkanlığı görevini başarıyla yürüttü. Rabia Bulut ile ilgili detaylı bilgi Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Türkiye'nin üçüncü kadın belediye başkanı Kayseri'den!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'nin ilk kadın belediye başkanı ve Türkiye'nin üçüncü kadın belediye başkanı olarak tarihe geçen Rabia Bulut, 1971-1973 yılları arasında belediye başkanlığı görevini başarıyla yürüttü.

Eşi şehit edildi kendisi seçildi…

Türkiye yerel seçimlere adım adım yaklaşırken Kayseri'nin ilk kadın belediye başkanı tekrar anıldı. Develi ilçesine bağlı Şıhlı kasabasında, ilk belediye başkanı olan Hacı Bulut, 1971 yılında şehit edilmişti. Eşinin vefatının ardından Rabia Bulut, belediye başkanı seçilerek Kayseri'nin ilk kadın belediye başkanı unvanını kazandı. 

1940 yılında doğan Rabia Bulut Kayseri'de kadınların siyasette daha etkin rol almasının önünü açarak, görevini 1971-1973 yılları arasında başarıyla sürdürdü. 2 Mart 2021 tarihinde Ankara’da tedavi gördüğü hastanede yaşamın yitirdi. Bulut’un cenazesi, Ankara’da bulunan Karşıyaka mezarlığına defnedildi.