Türkiye'nin en çok beğenilen siyasetçisi belli oldu!

MetroPOLL Araştırma, nisan ayında yaptığı anketle Türkiye'nin en beğenilen siyasetçilerini belirledi. Araştırmanın sonuçları, siyaset sahnesindeki önemli isimlerin halk nezdindeki beğeni düzeylerini ortaya koydu. Peki, Türkiye'de en çok sevilen siyasetçi kim oldu? Detaylar haberimizde…

Türkiye'nin en çok beğenilen siyasetçisi belli oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, nisan ayında yaptığı anketle Türkiye’nin en beğenilen siyasetçilerini belirlediğini sosyal medya hesabından duyurdu. Araştırmanın sonuçları, siyaset sahnesindeki önemli isimlerin halk nezdindeki beğeni düzeylerini ortaya koydu.

MetroPOLL Araştırma tarafından 17-24 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette, toplam 2 bin 235 kişi katılımcı olarak yer aldı. Katılımcılara, çeşitli siyasetçilerin beğeni düzeyleri soruldu ve elde edilen sonuçlar dikkat çekici veriler sundu.

‘Erdoğan’ın beğenisi yüzde 40’ın altına düştü’

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu Özer Sencar, anket sonuçlarını sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı; ‘Mansur Yavaş'ın beğenisi şimdiye kadarki ölçümlerin en yüksek seviyesine ulaşmış. Ekrem İmamoğlu mevcut durumunu koruyor. Erdoğan’ın beğenisi yüzde 40’ın altına düşmüş. Özgür Özel'in beğenisi artış yönünde değişiyor.’

Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 65,8’i Mansur Yavaş’ı beğendiğini ifade etti. Bu oran, Yavaş’ı Türkiye’nin en beğenilen siyasetçisi konumuna getirdi. İkinci sırada yer alan Ekrem İmamoğlu’nun beğeni oranı ise yüzde 52,8 oy aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ise katılımcıların yüzde 38,3’ü ‘beğeniyorum’ yanıtını verdi, bu oran Erdoğan’ın beğenisinin yüzde 40’ın altına düştüğünü gösterdi.

Ankette, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yüzde 36,2 beğeni oranı ile Erdoğan’ı takip etti. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yüzde 33 beğeni oranı ile listede yer aldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise katılımcılardan yüzde 25 beğeni aldı.

İYİ Parti Genel Başkanlığı görevinden ayrılan Meral Akşener, yüzde 9,7 beğeni oranıyla listede son sırada yer aldı.