Eryılmazlar'dan ceza açıklaması - Haberler gerçeği yansıtmıyor!

Eryılmazlar Grup şirketlerine yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 5 milyar TL ceza kesildiği iddiaları üzerine Eryılmazlar Grup, bir basın açıklaması yayımladı. Detaylar haberimizde...

Eryılmazlar'dan ceza açıklaması - Haberler gerçeği yansıtmıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eryılmazlar Grup şirketlerine yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 5 milyar TL ceza kesildiği iddiaları üzerine Eryılmazlar Grup, bir basın açıklaması yayımladı.

Açıklamada, basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, bahsi geçen incelemelerin ve yargı sürecinin hâlihazırda devam ettiği vurgulandı. Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na bağlı vergi müfettişleri tarafından yürütülen incelemelerin gizlilik içerisinde sürdüğü ve basına sızdırılan bilgilerin somut bir dayanağı olmadığı ifade edildi. Eryılmazlar Grup, bu tür haberlerin karalama kampanyası niteliğinde olduğunu ve şirketin itibarını zedelemeyi amaçladığını belirtildi. 

Müvekkil şirket yetkililerinin, yargı faaliyetleri kapsamında kamu görevlilerine teslim ettikleri gizli belgeler hakkında basın mensuplarının bilgi edinmesini sağlayan ve gerçeği yansıtmayan haberleri paylaşanlar hakkında yasal yollara başvurulacağı bildirildi.

Yapaılan açıklamada, Türkiye'nin demir çelik ihtiyacını karşılamada önemli bir yere sahip olduklarını ve yaklaşık 1500 kişiyi istihdam ettiklerini hatırlatarak, bu tür karalama kampanyalarının ülke ekonomisine de zarar verdiği vurgulandı.

Şirket, Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Eryılmaz’ın daha önce yaptığı açıklamada da  adalete ve Türkiye Cumhuriyeti kurumlarına olan inançlarının tam olduğunu yineledi. İncelemeler ve yargı sürecinin adil bir şekilde sonuçlanacağına olan güvenlerini ifade eden Eryılmazlar Grup, üretmeye, çalışmaya ve ekonomiye katkı sağlamaya devam edeceklerini açıkladı.