Türkiye'nin en borçlu şehirleri açıklandı - Kayseri kaçıncı sırada?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) son açıkladığı verilere göre, Türkiye genelinde bankalara olan kredi borçlarına ilişkin verileri açıkladı. BDDK bu verilerle Türkiye'nin en borçlu şehirlerini açıkladı. Bakın Kayseri hangi sırada? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Türkiye'nin en borçlu şehirleri açıklandı - Kayseri kaçıncı sırada?

Bankacılık  Düzenleme ve Denetlleme Kurumu'nun (BDDK) son açıkladığı verilere göre, Türkiye genelinde bankalara olan kredi borçlarına ilişkin verileri açıkladı. Türkiye'nin en borçlu ili hangisi? Detaylar haberimizde..

Ülkemizde borçlanma eğilimi son dönemlerde yüksek seyrediyor. Bankalardan kredi kullanarak borçlanan bireyler ve şirketler, vadeli ödeme seçeneklerini tercih ederek borçlarını yönetiyor.

En fazla kredi borcu biriken şehirlerin başında Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip olan İstanbul yer alıyor. İstanbul'da toplam 3,7 trilyon TL  kredi borcu bulunuyor. İkinci sırada başkentimiz 1,4 trilyon TL ile İstanbul'u takip ediyor. Üçüncü sıradaki şehir de 521 milyar TL kredi borcuyla İzmir oldu.

Diğer yandan en az borcu olan iller arasında 2.8 milyar TL ile Bayburt ilk sırada yer alırken, 4 milyar TL ile Tunceli ikinci sırada izliyor.

Kayseri 109.788.684 TL borçla sıralamaya girdi.

Türkiye genelinde bankaların kredi borçlarına olan talebin yüksek olması, uzun vadeli ve düşük faizli kredi seçeneklerine olan ilgiyi artırıyor. BDDK, bu verileri 3 aylık periyotlarla açıklayarak ekonomik durumun izlenmesine katkıda bulunuyor.