Türkiye'nin dev markasına soruşturma açıldı!

Türkiye'nin dev markası, en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Çiçeksepeti'ne soruşturma açıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Türkiye'nin dev markasına soruşturma açıldı!

Rekabet Kurumu Türkiye’nin dev markası, en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Çiçeksepeti hakkında soruşturma açıldı. İddialara göre; Çiçeksepeti platform hizmetlerini üçüncü taraflara kapatıyor ve kendi bayileri lehine davranışlarda bulunmak suretiyle rekabeti kısıtlıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Türkiye'nin dev markasına soruşturma açıldı!

Tekelleşme tehlikesi!

Rekabet Kurumu’nun soruşturma kararı, e-ticarette tekelleşme tehlikesine ilişkin endişeleri de gündeme getirdi. Çiçeksepeti, Türkiye’de e-ticaret pazarının yaklaşık yüzde 25’ini kontrol ediyor. Bu durum, şirketin diğer e-ticaret sitelerine ve tüketicilere karşı haksız rekabet avantajı sağladığı iddialarını da beraberinde getiriyor.

Türkiye'nin dev markasına soruşturma açıldı!

Soruşturma ile birlikte, Çiçeksepeti pazardaki hakimiyetini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Rekabet Kurumu, soruşturma sonucunda Çiçeksepeti’ne çeşitli yaptırımlar uygulanabilir. Bu yaptırımlar arasın ise rekabeti kısıtlayıcı uygulamaların durdurulması, idari para cezası veya tüzel kişiliğin sona erdirilmesi yer alıyor.

Soruşturma ile tüketicilerin daha fazla seçenekle karşılaşmasının ve daha düşük fiyatlarla alışveriş yapmasının önünü açabileceği öngörülüyor.