Belçikalı dev Kayserili şirkete ortak oldu!

17 ülkede 45 şirketi bulunan Belçika'nın dev holding Kayserili dev şirkete ortak oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Belçikalı dev Kayserili şirkete ortak oldu!

17 ülkede 45 şirketi bulunan Belçika’nın dev holdingi Pollet Group Kayseri merkezli ilaç firması Farmasol’a ortak oldu. İşte detaylar…

1969 yılında kurulan Pollet Group, su, perakende ve son olarak da 5 yıl önce adım attığı sağlık sektöründe faaliyet gösteriyor. 2 bine yakın çalışanı bulunan holding 2019 yılında hemodiyaliz alanında faaliyet gösteren Sterima, Hemotech, HEMA.T Medical & Hemotech Belux şirketlerini satın alarak bu alana girmişti. 

Belçikalı dev Kayserili şirkete ortak oldu!

Dünya.com’da yer alan haber göre, Türk sağlık sektöründeki alım trendine İngiltere’de katıldı ve İzmir merkezli R-Vent Medikal, 11 ülkede 63 yatırımı bulunan ve 14 milyar euroluk varlığı sahip Londra merkezli IK Investment Partners’a devredildi. Türk sağlık sektörünün en yeni oyuncusu ise Belçikalı Pollet Group oldu. Belçikalı Pollet, Türk şirketi Farmasol’un ana hissedarı oluyor. Anlaşma tamamlanırsa, Belçikalı şirket, Kayseri merkezli Farmasol Tıbbi Ürünler’in yüzde 51’lik hissesini devralacak.

Belçikalı şirketin ana hissedar olacağı Kayseri merkezli Farmasol ise 2005 yılında üretime başladı. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde DIASOL markasıyla bikarbonatlı hemodiyaliz solüsyonları, DIADEZ markasıyla dezenfektan üretimine başlayan şirket, Kayseri dışında Kocaeli ve Niğde’de 5 diyaliz merkezine sahip.

Farmasol Tarihçesi ve Tesisleri

Resmi web sitesinden alınan bilgilere göre, FARMASOL 2005 yılında Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde 2550 m2 kapalı alanda kurulmuştur.

FARMASOL Medikal Ürünler San. ve Tic. 2005 yılında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde 2550 m2 kapalı alanda kurulan Şti., DIASOL markasıyla bikarbonatlı hemodiyaliz solüsyonları, DIADEZ markasıyla dezenfektan üretimine başlamıştır. FARMASOL hemodiyaliz solüsyonları üretiminin yanı sıra DIASOL markasıyla da dezenfektan üretimine başlamıştır. Eczacıbaşı-Baxter ile yapılan sözleşme ile yarı sentetik diyalizör DICEA ve sentetik diyalizör XENIUM'un satışını gerçekleştirdi.

FARMASOL tıp, bilim ve teknoloji alanındaki uygulamaları ilerletmek için sürekli olarak kendini geliştirmiş, bu nedenle üretim için gerekli alanı 4350 m2'ye çıkarmış ve 2007 yılında 1800 m2 kapalı alan daha inşa etmiştir. DIARENNEEDLE bu alanlar içerisinde inşa edilen “Sınıf 10000 temiz odalar” içerisinde yer almaktadır.

Böylece mükemmelliğe giden yolda kapsamlı su arıtmanın hayati öneminin farkına varan FARMASOL, su kalitesinin güvence altına alınmasının merkeze özel bir konu olduğunu, su arıtma konusunda üretim tesisine yeni bir standart getirdi. Farmasol, 2008 yılında hemodiyaliz merkezlerinde su arıtma konusunda dünya çapında lider firma olan DWA firmasının Türkiye distribütörlüğünü almış,

Farmasol, 2012 yılında konsantreyi hazırlarken esneklik ve özgürlük sağlayan FARMA Cart kartuş bikarbonatları ve FARMA BAG torba bikarbonatlarını yüksek kalitede ve geniş ürün yelpazesinde üretmeye başlamıştır.

Farmasol, 2013 yılının başında, ileri teknolojiye sahip diyalizörleri için 2.150 m2'lik ek bir üretim tesisi inşa etti ve yeni ve benzersiz ürünü PURIFIER DİYALYZER'leri (Alman Ortağımız ALPHA ile işbirliği içinde üretilen geniş bir Polietersülfon yüksek flux ve low flux diyalizer serisi) duyurdu. PLAN) ve yüksek kalitesiyle çok heyecan verici.