Türkiye Ekonomisinde Nefesler Tutuldu! TCMB Bugün Karar verecek

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklanacak. Döviz kuru, enflasyon, tüketici harcamaları ve kredi maliyetlerinin faiz kararından etkilenmesinden dolayı kararın ne olacağı merak ediliyor. Peki, faiz kararında beklentiler ne yönde? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Türkiye Ekonomisinde Nefesler Tutuldu! TCMB Bugün Karar verecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınacak olan faiz kararı, ülke genelinde büyük bir merakla bekleniyor. Döviz kuru, enflasyon, tüketici harcamaları ve kredi maliyetlerinin faiz kararından etkilenmesi nedeniyle, bugün saat 14:00'da alınacak karar merakla bekleniyor.

Son dönemde döviz kurlarındaki dalgalanmalar, enflasyon oranlarındaki yükseliş, tüketici harcamalarındaki artışlar ve kredi maliyetlerindeki değişimler, ekonomi aktörlerini ve piyasaları yakından ilgilendiriyor. TCMB'nin faiz politikası kararı, bu faktörlerin yanı sıra iç ve dış politika gelişmeleriyle de bağlantılı olarak değerlendirilecek.

8 ay sonra ilk defa!

Geçen ay yapılan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, Başkan Fatih Karahan liderliğinde alınan kararla, politika faizi yüzde 45 seviyesinde sabit tutulmuştu. Bu karar, 8 ay aradan sonra ilk kez faiz artışı yapılmamasıyla dikkat çekmişti.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın bugün alacağı faiz kararı, resmi enflasyon oranlarının yeniden yüzde 70'lere dayandığı ve Türk Lirası'nın yıl başından bu yana yüzde 9 değer kaybettiğine dikkat çekerek, faiz kararının sabit tutulacağını ön gördü.