Türkiye Dünya Birincisi Oldu!

Türkiye'de kişi başına düşen günlük sigara tüketimi sayısıyla dünya birincisi oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Türkiye Dünya Birincisi Oldu!

Türkiye’de kişi başına düşen günlük sigara tüketimi sayısıyla dünya birincisi oldu.

Birgün gazetesinin haberine göre Dünya genelinde 2 milyar insanın tütün ürünlerine bağımlı olduğu bir dönemde, Türkiye'nin sigara kullanımıyla ilgili endişe verici istatistikleri göz önüne serildi. Uzmanlara göre, 2018-2023 Tütün Kontrolü Planı çerçevesinde Türkiye'de sigara içenlerin sayısı 15 milyondan fazla. Bu, 15 yaş ve üzeri toplam nüfusta her 4 kişiden en az birinin sigara kullandığı anlamına gelerek yaklaşık 20 milyon düzenli sigara içicisinin olduğunu ortaya koyuyor.

Türkiye'nin kişi başına günlük sigara tüketim adedinde dünya birincisi olması, endişe verici bir durumu vurguluyor. Gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında, Türkiye'de bu oranın 17.1 olduğu belirtilirken, Yunanistan, İsrail, Japonya ve Avusturya gibi ülkelerde bu rakamların daha düşük olduğu kaydediliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan çağrı ise dikkat çekici. Elektronik sigaranın kullanımının kontrol altına alınması için acil eylem çağrısında bulunan DSÖ, toplum sağlığına yönelik zararları en aza indirme amacını taşıyor. Elektronik sigaranın sigaradan daha az zararlı olarak kabul edildiği bir dönemde, uzmanlar sigarayı bırakma sürecinde kararlılıkla hareket etmenin önemini vurguluyorlar.