Türkiye'de ilk kez Kayseri'de düzenlenecek!

Prof. Dr. Hakan Aydın I. Uluslararası Medya, Dijital Kültür ve Din Kongresi'nin düzenleneceğini duyurdu. Aydın, 26-28 Nisan 2024 tarihinde Kayseri'de düzenlenecek olan kongrenin Türkiye'de ilk kez bu kadar kapsamlı yapılacağını kaydetti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Türkiye'de ilk kez Kayseri'de düzenlenecek!

Prof. Dr. Hakan Aydın Haber7.com’da yayımlanan köşe yazısında I. Uluslararası Medya, Dijital Kültür ve Din Kongresi’nin düzenleneceğini duyurdu. Kayseri’de düzenlenecek olan kongrenin Türkiye’de ilk kez bu kadar kapsamlı yapılacağını kaydeden Aydın, iki bölüm halinde yapılandırıldığını belirtti. 

Aydın, kongrenin ilk bölümünün çalıştay şeklinde yüz yüze olacağının kaydederken ikinci bölümün ise online bildiri sunumlarından oluştuğunu ifade etti.

Prof. Dr. Hakan Aydın ve Doç. Dr. Metin Eken koordinatörlüğündeki kongre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu, İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu, Erciyes Üniversitesi, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi, Viyana Üniversitesi Gazetecilik ve İletişim Bilimleri Enstitüsü, Rusya Bilimler Akademisi Doğu Çalışmaları Enstitüsü, BAE Amerikan Üniversitesi, Uluslararası Medya Enformasyon Derneği, Medya Derneği, Medya ve Din Araştırmaları Dergisi işbirliğinde gerçekleşecek. 

Aydın köşe yazısında kongre temalarına da değindi. Kongrenin temaları arasında Radyo ve Televizyonda Dini Yayıncılık, Basın ve Dini Yayıncılık Pratikleri, Basın Tarihi ve Din, Televizyon Yapım ve Dizilerinde Din Olgusu, Televizyon Vaizligi-Televangelism, Sinema ve Din, Reklamlar ve Din, İslam Dünyasında Medya ve Din, Batı Avrupa ve Amerika’da Medya ve Din, Filmlerde ve Dizilerde Yerli İslamofobi / Self-Oryantalizm, Konvansiyonel Medya ve Sekülerleşme, Medya ve İslamofobi, Dini Nefret Söylemi, Yalan Haber ve Din, Din, Medya ve Mizah, Radikalleşme ve Ayrımcılıkla Mücadele Bağlamında Konvansiyonel ve Dijital Medya, Medya Okuryazarlığı ve Din, Medya ve Din Eğitimi, Medya ve Dini Mesleki Eğitim, İnanç Okuryazarlığı ve Medya, Dijital Kültür ve Din, Çevrimiçi Dini Topluluklar ve Otorite, Çevrimiçi İbadet ve Ritüeller, Çevrimiçi Dini Kimlik ve Aidiyet, Dijital Dünyada Dini Arayışlar: Deizm, Ateizm ve Agnostisizm, Dijital Teknoloji ve Ahlak, Dijital Dünyada İfşa, Teşhir ve Mahremiyet, Dijitalleşme ve Dini Enformasyon, Dini Fenomen Kültürü, Dijitalleşme, Kültürel Irkçılık ve İslamofobi, Dijital Teknolojiler ve Fıkhi Arayışlar, Dijital Teknolojiler ve Din Eğitimi, Dijitalleşme ve İslam Araştırmaları, Yapay Zekâ Uygulamaları ve Din, Metaverse-Sanal Gerçeklik ve Din Araştırmaları, Dijital Kültür ve Sekülerleşme, Dijital Dünyada Yeni Dindarlık Formları, Dijital Kültür, Kuşaklar ve Din.

Köşe yazısının tamamını okumak için TIKLAYINIZ