Türkiye'de Değişim Başlıyor!

AK Parti'de seçim sonuçlarına ilişkin istişare sürecinde sona yaklaşılıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önceki değişim açıklamalarını destekler nitelikteki söylemlerini son grup toplantısında da yineledi. 'Değişim başlıyor!' Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Türkiye'de Değişim Başlıyor!

AK Parti’de seçim sonuçlarına ilişkin istişare sürecinde sona yaklaşılıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önceki değişim açıklamalarını destekler nitelikteki söylemlerini son grup toplantısında da yineledi. ‘Değişim başlıyor!’

Değişim mesajını ‘Yorulan arkadaşlarımız varsa, hatası, kusuru olanlar varsa, kardeşlik hukukumuzu koruyarak onları dinlenmeye alacağız’ ifadesiyle veren Erdoğan, tüm illerde araştırma yapılması talimatını vermişti.

AK Parti’nin hem oy kaybı hem de belediye başkanlığı kaybı yaşadığı illerden biri de Kayseri oldu. Hatta bazı belediyelerde, Türkiye ortalamasının çok üzerinde oy kaybı yaşanırken, bazı ilçelerde seçimlerin kıl payı kazanıldığı görüldü.

Türkiye'de Değişim Başlıyor!

Bu durum, AK Parti’nin geleceği için büyük tehlike olarak gösterilirken, partililer, yaşanan kayıplarının nedenlerinin tespit edilmesi ve derhal çözüm önerisi için adım atılması için harekete geçti. Bu kapsamda, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırma Vakfı (SETA) tarafından 5 araştırmacıdan oluşan heyet, geçtiğimiz gün Kayseri’ye gelerek ayrıntılı görüşmeler yaptı.

Kayseri’de akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, partide geçmiş dönemde görev alan pek çok isimle görüşmeler yapan heyet, elde edilen sonuçları rapora dönüştürdü. Raporda, AK Parti Kayseri il ve ilçe teşkilatları ile ilgili toplumda yeterince olumlu kanaat oluşmadığı ve hepsinin yenilenmesi gerektiği belirtiliyor.

Merkezde ve ilçelerde bazı aday seçimlerinin yanlış yapıldığı, adayların seçim kampanyalarında kritik hatalar yaptığı da ifade edilirken, Kayseri’de birlik ve beraberlik sağlanamadığının da özellikle altı çizildi.