Türk Silahlı Kuvvetleri Uzay ile Buluşuyor

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Hava Kuvvetleri Komutanlığınca kurulacak olan Uzay Komutanlığı'nın çalışmalarına başlandı. Bu çalışma kapsamında TSK'nın uzay ile buluşması bekleniyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Türk Silahlı Kuvvetleri Uzay ile Buluşuyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Hava Kuvvetleri Komutanlığınca oluşturulan Uzay Grup Komutanlığı, hava uzay gücünün sağlanması için çalışmalarına başlandı. Bu çalışma kapsamında TSK, uzay ile buluşmaya hazırlanıyor.

Genel Kurmay Başkanlığı 2013 yılında, Uzay Grup Komutanlığı oluşturulduğunu bildirmişti. Yıllar sonra NATO gözetiminde Uzay Komutanlığı’nın çalışmalarına başlandı.

Hava ve Uzay Gücü Geliştirme Merkezi Komutanı Albay Gökhan Gürakar, keşif, gözetleme, istihbarat kapsamında kullanılan uzay ile ilgili çalışmalara başlandığını söyledi.

Uzay Komutanlığı’nın çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Hava ve Uzay Gücü Geliştirme Merkezi Komutanı Albay Gökhan Gürakar; ‘Uzay Komutanlığıyla ilgili çalışmalara baktığımızda dünyada hızlanan bu çalışmaların içinde NATO’nun 2019 yılında açtığı Uzay Merkezi ve Fransa'da açılan uzay mükemmeliyet merkezi çalışmaları ve uzayın bir harekât alanı olarak tanımlanması sonrasında uzayın önemi bir kez daha öne çıkmıştır. Uzay niçin kullanılıyor diye baktığımızda özellikle istihbarat, keşif, gözetleme, IGK kapsamında kullanılıyor ama bu, gün geçtikçe önemini değiştiriyor. Artık anti balistik füzeler, uzaydan elektro optik SAR uydularının yanında erken ihbar sistemlerinin de devreye girmesi uzayın önemini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Dolayısıyla Uzay Komutanlığıyla ilgili çalışmalarımızı biz de başlatmış bulunuyoruz’ cümlelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Uzay ile Buluşuyor

Türkiye’nin sivil uzay ile askeri uzay faaliyetlerinin koordineli bir şekilde çalışması amacı ile kurulan Uzay Komutanlığı’nın onay süreci sürüyor.