Tüm marketlerde yasaklandı!

Son zamanlarda Resmi Gazete'de bazı ürünlerin yasaklanması gündeme geldi. Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nde de dikkat çeken bir değişiklik yaşandı. O ürün bütün marketlerde kaldırıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Tüm marketlerde yasaklandı!

Son zamanlarda Resmi Gazete’de bazı ürünlerin yasaklanması gündeme geldi. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde limon sosu gibi tat veren ürünlerin markette satılması yasaklanmıştı. Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği’ndeki değişiklikle de süzme yoğurt yasaklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tüm marketlerde yasaklandı!

Buna göre Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği’nde fermente süt ürünleri, aromalı-çeşnili yoğurt ve aromalı-çeşnili süzme yoğurtların 500 gramdan büyük ambalajlarda satılması yasaklandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğde, ‘Fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplam spesifik mikroorganizma sayısı raf ömrü boyunca en fazla 102 kob/gr olmalıdır.’ denildi.

Tüm marketlerde yasaklandı!

Fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünü, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurt en fazla 500 gramlık ambalajlarda piyasaya arz edilecek.