Tüberküloz nedir? Belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir? - Sağlık Haberleri...

Kurban Bayramı'nda en çok gündeme gelen hastalıklardan biri olan ve hayvanlarda da görülen tüberküloz hastalığı araştırılıyor. Peki tüberküloz nedir? Belirtileri nelerdir? Nasıl Tedavi edilir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Tüberküloz nedir? Belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir? - Sağlık Haberleri...

Türberküloz bulaşıcı bir hastalık olan ve akciğerleri etkileyen bir enfeksiyondur. 

Bakteri kaynaklı olan bu hastalığın belirtileri arasında uzun süren öksürük, kanlı balgam, halsizlik, ateş, kilo kaybı ve nefes darlığı bulunur. Erken teşhis ve tedavi önemlidir. Tüberküloz, antibiyotiklerle uzun süreli tedavi gerektirir. Genellikle birden fazla ilacın kombinasyonu kullanılır ve tedavi süresi 6 ila 9 ay arasında değişir. Tedavi düzenli ve tam olarak takip edilmelidir. Ayrıca, toplumda bilinçlendirme ve önleme çalışmaları da önemlidir.

Tüberküloz Belirtileri Nelerdir?

Yüksek ateş, gece terlemesi, 
15 günden uzun süren öksürük şikayeti,
Şiddetli göğüs ağrısı, 
Halsizlik, yorgunluk, 
İştahsızlık, hızlı kilo kaybı,
İlerleyen dönemlerde kanlı balgam görülmesi.

Nasıl Tedavi edilir ?

Tüberküloz hastalığının tedavisi için en etkili yöntem ilaç kullanmaktır. Normal bir enfeksiyon hastalığına göre ilaç tedavisi daha uzun süren ve 6 ayı bulabilen tüberkülozda dört farklı ilacın kullanımıyla birlikte mikropların yok edilmesi amaçlanır. Çünkü bazı bakteriler vücuda girdikten sonra çok fazla direnç gösterebilir. Buradaki önemli noktalardan biri doktorun verdiği ilaçları eksiksiz ve düzenli bir şekilde kullanmaktır.