Trendyol'da işler karışık kapanıyor mu?-Büyük ceza!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Trendyol'un Filistin temalı ürünlerin satışını durdurulması nedeniyle Trendyol'a büyük ceza verildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Trendyol'da işler karışık kapanıyor mu?-Büyük ceza!

Türkiye'nin sık tercih ediken online alışveriş platformlarından Trendyol’a Filistin temalı ürünlerin satışını engellediği gerekçesiyle para cezası verildi. TİHEK'e yapılan bir başvuru üzerine, Trendyol'un Filistin temalı ürünlerin satışını durdurduğu iddiası üzerine detaylı inceleme başlatılarak incelendi. BaşvurucuTrendyol'un Filistin temalı ürünlerin satışını engellediğini, ürün fiyatlarını ise 0 Türk Lirası olarak gösterdiğini belirtti. TİHEK'in yaptığı inceleme sonucunda, Trendyol'un başvurucunun iddialarının aksine bir somut örnek bulunamadığı ve ayrımcılık yasağını ihlal etmediği kanıtlanamadı. Bunun üzerine Trendyol'un ayrımcı muamelede bulunduğuna kanaat getirildi ve eşit muamele ilkesi ile ayrımcılık yasağının ihlal edildiği belirlendi.TİHEK, bu doğrultuda Trendyol'a 141 bin 934 tl idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
Trendyol'da işler karışık kapanıyormu?-Büyük ceza!

Daha öncede ceza almıştı!

Daha önce de Rekabet Kurumu tarafından  Trendyol'a 'kendi perakende faaliyetine haksız olarak avantaj sağladığı, bu eylemlerinin rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırıcı nitelikte olduğu gerekçesiyle' 61 milyon lira idari para cezası verilmişti.