TRAFİKTE 'TARZAN TİPİ' TAŞIMA SÜRÜYOR

Kayseri ve Türkiye'nin gerçeği olan trafikteki kamyon ve kamyonet kasasında insan taşıma olayı önlenemiyor.

TRAFİKTE 'TARZAN TİPİ' TAŞIMA SÜRÜYOR

Kamyon, kamyonet ve traktör römorku gibi yük taşıma araçlarının kasasında ‘tarzan tipi’ insan taşıma 21.yüzyıl Türkiye’sinde hâlâ sürüyor. Kayseri çevre yolunda kamyon kasasında yolculuk yapan insanlar görenleri hayrete düşürürken, her hangi bir müdahale olmaksızın yollarına devam etti. Gerek sürücü, gerekse kasadaki insanlar söz konusu durum ile canları hiçe sayıyor.
 
FACİA ADETA GELİYORUM DİYOR
 
Her gün yüzlerce trafik kazası yaşanan, yüzlerce yaralanma ve onlarca ölüm meydana gelen Türkiye trafiğinde, görenlere ‘bu çağda pes dedirten’ kamyon kasasında insan taşınması olayı ile facia adeta geliyorum diyor. Hiçbir güvenlik önlemi bulunmayan ‘tarzan tipi’ taşımada olası bir savrulma, ani fren veya çarpma yaşanması durumunda kasada bulunan insanların hayati tehlike yaşaması olası. 
 
ÖNLENEMİYOR…
 
Türkiye’nin gerçeği olan ve özellikle kırsal kesimlerde daha yaygın görülen manzaralara şehirlerde de tanık olmak mümkün. İnsanların trafik hakkında eğitimsiz olduğu ve duyarlılık göstermedikleri gözlenen duruma, emniyet görevlilerinin daha da hassasiyet göstermesi, ‘tarzan tipi’ taşımacılık ile etkin bir şekilde mücadele etmesi gerekmekte. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ