Tomarza Belediyesi CHP'li Arık'ı yalanladı

Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin,CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın, geçen hafta Meclis'e taşıdığı Tomarza Belediyesi harcamalarına dair iddiaları yalanladı.

Tomarza Belediyesi CHP'li Arık'ı yalanladı

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında, CHP'li Arık'ın söz konusu iddialarını 'asılsız' olarak niteleyen Şahin, bugüne kadar Tomarza'yı ziyaret etmeyen Arık'ın, Meclis'te sunduğu faturaların gerçek olmadığını savundu.


"SEMA YAPI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINA AİT DEĞİL
Başkan Şahin'in, Milletvekili Arık'ın iddialarına yanıtları şu şekilde:
"SEMA YAPI adlı firmanın belediyemizde başkan yardımcısına ait olduğu iddiası tamamen gerçek dışıdır. Belediyemizde işçi, memur, yönetici vasfıyla ve benzeri vasıfla görevi olmamıştır. Hele hele başkan yardımcılığı görevi asla yapmamıştır."


"ELEKTRİKLİ KAPI MORG BİNASINA AİT"
"Pusatlı Mahallemizde bahsedildiği gibi erkek ve bayan olmak üzere 2 tuvalet yapılmıştır. Bu binanın yanına 1 adet de morg yapılarak hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştur. İddiada bahsedilen elektrikli kapı, morg binasına aittir. Aynı zamanda pusatlı muhtarlık binamızın tamir tadilat işlemleri de eş zamanlı olarak yapılmıştır, harcamalar bu işlemler için gerçekleştirilmiştir."


DADALOĞLU VE KARAPINAR MAHALLESİ YAPIM İŞLERİNDEKİ İDDİALAR..
"Kaymakamlığımız tarafından ihtiyaç sahibi bir aileye yapılan evin yarım kalan muhtelif işleri ile mahalle camisine müştemilat yapılmıştır. Bu yapım işleri için 3 firmadan teklif toplanarak uygun fiyat veren firma ile malzeme temini yapılmıştır. Dadaloğlu Mahallemizde ise alınan bu malzemelerden ilköğretim okul binasına dış cephe boyası verilmiş, okuldaki muhtelif yerler boyanmıştır ve okul bahçe duvarları briketle yükseltilmiştir. Bütün işlemler hukuka ve vicdana uygundur."


"KÖY KONAĞI ONARIM İŞİ USULÜNE GÖRE YAPILDI"
"Yine aynı mahallemizde bulunan camiye ve imam evine kalorifer tesisatı ve lavabo tadilatları, mantolama, iç ve dış boyama, çatı tadilatı, ıslak zeminlerin düzenlenmesi işleri yapılmıştır. Bu hizmetleri için yine 3 firmadan teklif alındığı ve uygun fiyat veren firmadan malzeme temini yapıldığı piyasa araştırma tutanağından da anlaşılmaktadır."


TEMİZLİK MALZEMESİ ALIMIYLA İLGİLİ İDDİALAR
"Bilindiği üzere belediyemiz camilerin, Kur'an kursların, okulların, ana sınıfların halıları belediye hizmet binalarının temizlik ve hijyen giderlerini karşılamaktadır. Yine Tomarzalı hemşehrilerimiz bilirler ki her yıl düzenli olarak camilerimizin halıları belediyemiz tarafından yıkanmaktadır, iddia edildiği üzere alınan 5 bin 500 TL’lik temizlik malzemesi yapılan bu hizmetler için kullanılmıştı."


"LPG'Lİ ARACIMIZ VAR"
"Kurumumuzda lpgli araç olmamasına rağmen lpg alınmış iddiası tamamen asılsızdır. 2011 Model 38 UL 009 plakalı toyota avensis markalı aracımız benzin ve LPG ile çalışmaktadır. Görüleceği üzere ruhsatında bu bilgiler mevcuttur. Tamamı bu aracın yakıt bedeli gibi gösterilen 46 bin 500 TL’lik fatura belediyemizin tüm araçlarının 15 günlük yakıt faturasıdır, bu faturada sadece 85 TL’lik LPG alımı olduğu gözükmektedir. Fatura incelendiğinde tüm detaylar net bir şekilde gözükmektedir. Belediyemiz, Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı denetimine tabi olup her yıl düzenli olarak denetlenmektedir."


>Haber Merkezi