Tolga Çevik'in favori yemeği gündem oldu - Kabune Pilavı Isparta'mı, Kayseri mi?

İbrahim Selim programına katılan ünlü komedyen Tolga Çevik, Kayseri'nin meşhur Bünyan Kabune Pilavı yemeğini güzel yaptığını belirterek lezzetli bir yemek olduğunu söyledi. Ancak Bünyanlılar bu yemeği bilmiyor oklar Isparta yöresine çevriliyor. Detaylar haberimizde…

Tolga Çevik'in favori yemeği gündem oldu - Kabune Pilavı Isparta'mı, Kayseri mi?

Ünlü komedyen Tolga Çevik en güzel yemek olarak Bünyan yöresine ait Kabune Pilavı yaptığını söyledi. Bünyanlıların birçoğu bu yemeği yöresel olarak bilmezken gastronomi alanındaki çalışmalar Burdur ve Isparta yöresine ait olduğunu gösteriyor.

Ünlü şovmen İbrahim Selim’in program konuğu geçtiğimiz 1 Haziran 2025 tarihinde komedyen İbrahim Büyükak ve Tolga çevik oldu. Programda Selim’in sorularını cevaplayan ikili izleyicileri keyiflendirdi.

Tolga Çevik'in favori yemeği gündem oldu - Kabune Pilavı Isparta'mı, Kayseri mi?

Tolga Çevik: Bünyan yemeği

İbrahim Selim, Çevik’e ‘Oğlunuzdan daha iyi yaptığınızı düşündüğünüz bir yemek var mı’ sorusunu sordu.

Çevik ise, ‘Annemlerin tarafında kabune diye bir yemek var. Kayseri Bünyan’ın meşhur yemeği böyle etli pirinçli soğanlı acayip yöresel bir lezzet. Oğlum henüz yapmadı yapsa nasıl olur bilmiyorum ama ben lezzetli yaparım.’ dedi.

Kabune yemeği

Çevik’in cevabından sonra gözler Bünyanlılara döndü. Ancak onlar da bu yemeği tam anlamıyla bilmiyor. Gastronomi alanındaki akademik çalışmalar Isparta ve Burdur yöresine ait bir yemek olarak belirtiyor.

Tolga Çevik'in favori yemeği gündem oldu - Kabune Pilavı Isparta'mı, Kayseri mi?

Kabune pilavı, Haşlanmış dana eti küçük küçük parçalara ayrılır. Soğan doğranarak karabiberle iyice ovulur. Tencerenin dibine soğanlar konulur. Sonra küçük küçük parçalanan dana etini, onun üstüne haşlanmış nohut yayılır. Daha sonrada yıkanan pirinçte en üste yayarak pirincin üzeri çok geçmeyecek şekilde su koyarak pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayan pilav üzerine tereyağı eklenir ve pirinçler suyunu çektikten sonra ocaktan alınır. Biraz dinlendikten sonra servise hazır hale gelir.

Pilav tarif kaynak: Ağlasun İlçesinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi, Kültür Ve Kırsal Turizme Entegrasyonu