Togg'a Zam Geldi!

Türkiye'nin yerli ve milli aracı Togg'a fiyat düzenlemesi yapıldı. Gelen zammın ücretlere yansıması nasıl oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Togg'a Zam Geldi!

Türkiye'nin yerli ve milli aracı TOGG'a zam geldi. Gelen zam ücretlere nasıl yansıdı? Detaylar haberimizde...

Otomobil markaları Kasım ayının sona ermesiyle birlikte fiyat güncellemesi yapmaya başladı. Bir fiyat güncellemesi de Togg'tan geldi.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), verilereine göre 2023 yılında neredeyse 49 bin adet elektirikli araç satışı gerçekleşti ve elektirikli araçların pazar payı yüzde 6,5'e çıktı. Hibrit araç satışları da 78 bin seviyelerine yükseldi. 

En son yapılan elektrikli otomobillere yönelik ÖTV matrah artışıyla birlikte vergi dilimi içinde kalacak fiyata göre ayarlamalar yapıldı. Diğer araba markaları da vergi dilimi içinde kalacak şekilde zammı yansıtmıştı. Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg da T10X'in fiyatına yüzde 20 zam yaptığını açıkladı. İşte yeni fiyatlar;

V1 RWD Standart Menzil Fiyatı; 1 milyon 227 bin 500 TL'den, 1 milyon 430 bin TL'ye yükseldi.

V2 RWD Standart Menzil Fiyatı; 1 milyon 329 bin 500 TL'den, 1 milyon 550 bin TL'ye yükseldi.

V2 RWD Uzun Menzil Fiyatı; 1 milyon 563 bin 500 TL'den, 1 milyon 820 bin TL'ye yükseldi.

Böylece Togg araçlarına ortalama olarak yüzde 16,5 oranında zam geldi. Yapılan ÖTV düzenlenmesi içinde Togg aracı da zam görmüş oldu.