Tiyatroseverler dikkat! Hangi oyunlar perde diyecek?

Kayseri Devlet Tiyatrosu'nda hangi oyunlar oynanacak, bilet fiyatları ne kadar, tiyatroseverlerin ilgisi oluyor mu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Tiyatroseverler dikkat! Hangi oyunlar perde diyecek?

Kayserili sanat ve tiyatroseverlerin dört gözle bekledikleri Kayseri Devlet Tiyatrosu, muhteşem oyunlarla seyircisinin karşısına çıkmaya devam ediyor.

Yerleşik kadrosu ve yerleşik sahnesi ile perde diyen Kayseri Devlet Tiyatrosu’nda oynanacak oyunlar şu şekilde:

15 Şubat 2024’te saat 20’de Ramses Büyük Oyunu sahnelenecek.

1 Perde şeklinde olacak tiyatro. 1 saat 25 dakika sürecek. 

Oyunun konusu

Jean ve Elisabeth, Mısır gezisinden dönen kızları ve damatları Benedicte ve Matthieu'yu karşılamaya hazırlanıyorlar. Ancak Matthieu tek başına geliyor. Karısı neden yanında değil? Oldukça tuhaf davranan Matthew, karısının yokluğunu açıklayamıyor. Benedicte nerede, Matthieu ne saklıyor? Bir piramit kadar yıkılmaz görünen bu aile neden bir anda çöktü? Büyük yapılar ne kadar sağlam olursa olsun her zaman gizemlerini saklıyorlar.

15 Şubat’ın yanı sıra 16, 17, 22, 23 ve 24 Şubat 2024 tarihlerinde de tiyatro severlerin beğenisine sunulacak oyunun bilet fiyatları 25 TL’den başlıyor. 

Denizkızı ve sevimli korsanlar

Çocuk Oyunu olan bu oyunda 1 perde sahnelenecek. 

OYUNUN KONUSU

Doğa aşığı Kaptan Bubu ve Denizkızı Gemisi tayfası, İhtiyacın Olan Her Şey Hazinesi’ni bulmak için yeni bir maceraya atılırlar. Evrenin sahibi olmak için çalışıp çabalayan Batık Atıkçılar’ın kötü kalpli lideri Pospos ve arkadaşları da hazinenin peşindedir. Ayaklarına tekrar kavuşmayı bekleyen Denizkızı Tamara ise hazinenin yerini bilen tek kişidir. Oyun, yolculuk boyunca kalbin derinliklerinde saklı olan sevginin haritasını ortaya çıkarırken, dans ve müzik eşliğinde eğlenceli bir yolculuğa sizi davet ediyor.

Oyun 18, 21, 25 ve 28 Şubat günleri saat 14’te sahne alacak

Bahar noktası 

Bahar Noktası Büyük Oyunu ise 2 Perde, 2 saat sürecek. 

Oyunun konusu

William Shakespeare’in Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası’nı Türkçe söyleyen Can Yücel, bu şenliğin adını “Bahar Noktası” koyuyor.
Atina’nın genç aşıkları, kadim yasaya boyun eğmemek için kaçtıkları ormanda, cinler ve perilerle dolu büyülü bir dünyaya girerler. Bu macera, kurulan düğün dernek için kumpanyanın hazırladığı hüngür hüngür bir güldürü, güldür güldür bir öldürüyle tatlıya bağlanır. Hem aşkı hem hayatı zıtlıklarıyla ele alan Shakespeare, vuslatı ve ayrılığı, acı gerçekliği ve en güzel hayalleri bir araya getiriyor.“Aşk gözleriyle değil, hayaliyle görür, resimlerde Eros bu yüzden kördür.”

Bahar Noktası, 29 Şubat 2024 saat 20’de tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. 

Kayseri Devlet Tiyatrosu’nun oyunları tiyatroseverler tarafından yoğun ilgi ile karşılanıyor.