Temmuz'da Sona Erecek – Kayseri'de Kâbus Başlayacak!

Konut kiralarında iki yıldır uygulanan yüzde 25'lik zam sınırı, yeni bir karar alınmazsa 1 Temmuz itibarıyla sona ermesi gündeme gelmesiyle, Kayseri'de ev kiralamak isteyen bir vatandaş, ev sahipleriyle ilgili çarpıcı iddialar ortaya attı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Temmuz'da Sona Erecek – Kayseri'de Kâbus Başlayacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konut kiralarında iki yıldır uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının, yeni bir karar alınmazsa 1 Temmuz itibarıyla sona erecek olması gündeme gelirken, Kayseri'de kiralık ev arayışında olan bir vatandaş, bazı ev sahiplerinin kendi giderlerine göre fiyat belirlediğini öne sürdü.

‘Konut arzını artıracağız'

Konut kiralarına uygulanan yüzde 25'lik tavan zam oranının kalkması sonrası kiraların yıllık enflasyon ortalamasına (TÜFE) göre belirleneceği öğrenildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira artış sınırının uzatılmayacağını belirterek; ‘Bunu uzatacak bir düzenleme yapmazsak temmuzda bu düzenleme ortadan kalkıyor. Şu anda böyle bir düzenleme yapmaya yönelik çalışmamız yok. Biz şuna inanıyoruz: Piyasada fiyatları arz ve talep belirlesin. Konut arzını artıracağız’ ifadelerini kullandı.

Konutta tansiyon yükselecek

Kira sınırının kalkmasıyla birlikte konut kiralarında ciddi artışlar bekleniyor. Uzmanlar, bu durumun özellikle büyük şehirlerdeki kira piyasasını olumsuz etkileyeceğini ve kiracıların büyük zorluklarla karşı karşıya kalabileceğini belirtiyor. Eylüle doğru konutta tansiyonun yükseleceğini ifade eden uzmanlar, kira artışlarının en az yüzde 65’i bulabileceğini öngörüyor.

Şehir dışından Kayseri’ye yerleşmek isteyen bir vatandaş, şehirdeki konut piyasasını araştırdı. Edinilen bilgilere göre, bazı ev sahipleri temmuz ayına kadar evlerini boş tutarak fahiş fiyatlarla kiraya vermeyi planlıyor. Ayrıca, yüzde 25 sınırına uymayan bazı ev sahiplerinin yüzde 50 veya daha fazla oranda varan artışlar yaptığını, bazılarının ise kendi giderlerine göre bir fiyat belirlediğini iddia etti.