Temmuz ayında beklenmeyen görüntü! Kayseri'deki elma ağacı dikkat çekti

Kayseri'de alışılmışın dışında bir görüntü kaydedildi. Yahyalı'daki elma ağacında yaşanan gelişme ilçe sakinlerinin ilgisini çekti.

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde yaşanan sıra dışı bir doğa olayı görenleri şaşırttı. İlçede bir vatandaşa ait elma bahçesinde, üzerinde olgunlaşma aşamasındaki meyveler bulunan bir elma ağacının yeniden çiçek açtığı görüldü. Yaz mevsiminin ortasında yaşanan bu durum kısa sürede dikkat çekti.

Aynı dalda hem meyve hem çiçek

Normal şartlarda ilkbahar aylarında çiçek açan elma ağaçlarından birinin temmuz ayı sonunda yeniden çiçek vermesi, bahçeyi görenlerin ilgisini çekti. Ağacın dallarında hasat dönemine yaklaşan elmalar bulunurken, bazı dallarda ise yeni açan beyaz çiçeklerin yer aldığı görüldü.

Temmuz ayında beklenmeyen görüntü! Kayseri'deki elma ağacı dikkat çekti

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde aynı dal üzerinde hem gelişimini sürdüren meyveler hem de yeni açan çiçekler dikkat çekti.

Mevsim dışı çiçeklenme merak uyandırdı

Elma ağaçları genellikle ilkbaharda çiçek açsa da, bazı yıllarda hava koşullarındaki değişiklikler nedeniyle yaz aylarında da benzer görüntüler ortaya çıkabiliyor. Yahyalı'da kaydedilen bu görüntü de alışılmışın dışında olması nedeniyle dikkat çekti. Dalında olgunlaşmayı bekleyen elmaların yanında yeniden açan çiçekler, bahçeyi görenlerde şaşkınlık oluşturdu.

Kaynak: Yahyalı Gerçek Gündem