Kırsaldaki çocuklar sporla tanıştı

'Hayalini Kuruyorum Jandarma İle Geleceğe Yürüyorum' Talas Belediyesi sporcu fabrikası projesi kapsamında tekvando kursunun açılışı gerçekleşti. Bu projenin amacı ne? Açılışa kimler katıldı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kırsaldaki çocuklar sporla tanıştı

Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca Jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan merkeze uzak yerleşim yerlerinde ikamet eden, sosyal ve ekonomik imkânsızlıklar nedeniyle, tekvando sporu ve -diğer spor branşlarıyla tanışma fırsatı bulamamış, ilk ve ortaokul öğrencisi 7-14 yaş grubundaki 118 çocuğa ulaşıldı.

Tekvando kursunun açılışı gerçekleşti

Projede değişik kültürlerin kaynaşması, dostluk bağlarının güçlenmesi, gruplar halinde yapılan çalışmalarda sorumluluk bilinci ve dayanışmayı artırarak bireysel olarak konulan kurallara uyarak dürüstlüğü kazandırma, sağlıklı büyüme, refleks, güçlü fizik, kabiliyet ve dengeli gelişmeye yardımcı olma, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonalarında mücadele ederek İstiklal Marşı'nı dinletmek için ter dökecek zeki, çevik, ahlaklı spor kültürü oluşmuş, lisanslı sporcu yetiştirilmesi amaçlandı.

Tekvando kursunun açılışı gerçekleşti

Bu kapsamda 03 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 11.00'da Talasgücü Belediyespor salonunda

"Hayalini Kuruyorum, Jandarma ile Geleceğe Yürüyorum" tekvando kursunun açılışı Kayseri Valisi Gökmen ÇİÇEK , İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Dr. Yüksel YİĞİT, protokol üyeleri, öğrenci ve velilerin katılımı ile açılış yapıldı.

Tekvando kursunun açılışı gerçekleşti