TBMM'de Kayseri örneği!

Kooperatifçilik anlamında öne çıkan Kayseri başarılarını sürdürerek istihdam ve ekonomik kazanç sağlamaya devam ediyor. Kayserili vekil Murat Cahid Cıngı da TBMM'de konuya ilişkin Kayseri'yi örnek gösterdi. Detaylar Kayseri Anadolu Habeer'in Kayseri haberlerinde....

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
TBMM'de Kayseri örneği!

Kayseri Valiliği öncülüğünde kurulan istihdam ve üretim odaklı kooperatiflerin başarıları hız kesmiyor. AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı TBMM Genel Kurulu'nda Eriyes Engelliler Koperatifi'ni (EREK) işaret ederek tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyledi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek öncülüğünde kent genelinde başlatılan kooperatifleşme çalışmaları kapsamında, üyelerinin tamamı engellilerden oluşan Erciyes Engelliler Kooperatifi de kuruldu.

TBMM'de Kayseri örneği!

Tamamı engellilerden oluşan bir kooperatif kurduklarını belirten Çiçek, ''Türkiye'de ilk olacak, fabrika şekline dönüşecek, tamamen engelli arkadaşlarımızın çalıştığı, ürettiği ve pazarlamasını, satışını yaptığı bir kooperatif kuralım fikriyle yola çıktık.'' dedi.

EREK'te 15 engelli vatandaş tekstil atölyesinde şehir ekonomisine katkıda bulunurken psikolojik olarak da mutlu hissediyor.

TBMM'de Kayseri örneği!

Vekil Cıngı TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Hem psikolojileri çok rahat hem de para kazanıyorlar. 'Azme engel yok' ifadesinin müşahhas örneği. Aylar önce 'Engelliler Holding' olarak bahsetmiştim. Bunun bir hayal olmayacağını ispat edercesine işler iyi gidiyor ve sürekli büyüyorlar. Burası bir laboratuvar ve deneyin neticesi oldukça pozitif. O zaman hepimize de onlara destek olmak ve tüm engelli kardeşlerimize iş imkanı oluşturmak için bu modeli Türkiye’nin dört bir tarafına yaymak düşüyor.'' ifadelerini kullandı.