Talasgücü derbiyi kazandı şampiyonluk kapısını araladı

Bölgesel Amatör Lig 3. Bölge 3. Grup 15. haftasında şampiyonluğun kaderini belirleyen bir müsabaka oynandı. Kayseri derbisinde Talasgücü Belediyespor ile Emar Grup FK karşı karşıya geldi. Adem'in golüyle kazanan Talasgücü, bitime 3 hafta kala şampiyonluk yolunda devi bir adım attı.

Talasgücü derbiyi kazandı şampiyonluk kapısını araladı

Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha'da oynanan müsabakaya etkili başlayan Emar Grup, rakip sahada pozisyon bulmaya çalıştı. Ancak golü bulan Talasgücü Belediyespor oldu. Adem Hakan, 18. dakikada ceza sahası dışından uzak köşeye harika bir şutla kaleciyi avladı.1-0. Bu gole Emar Grup'tan golün öncesinde faul olduğu gerekçesiyle büyük itiraz geldi. Bu golle öne geçen Sarı-lacivertli ekip, golden sonra pozisyon üretmeye devam etti. İlk yarı 1-0 Talasgücü Belediyespor üstünlüğü ile noktalanırken, müsabaka boyunca iki takım arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Hakem Deniz Sercan Akgül, çaldığı ve çalmadığı düdüklerle iki takımdan da büyük tepki aldı. İkinci yarıda Emar Grup, beraberlik golü için yüklenirken, Talasgücü ise boş bulduğu alanlarda ikinci golü kovaladı. İkinci yarıda gol sesi çıkmazken, müsabaka 1-0 Talasgücü Belediyespor üstünlüğü ile sona erdi.

Bu zorlu derbiyi kazanan Talasgücü Belediyespor, 15. hafta sonunda 40 puanla zirvedeki yerini korudu. En yakın rakibi Emar Grup FK'nın 5 puan önünde yer alan ekip, kalan 3 maçında 4 puan alsa dahi grubu birinci bitirecek.

Müsabakaya yoğun ilgi

Atatürk Dış Saha'da oynanan bu derbiye Kayserili futbolseverler yoğun ilgi gösterdi. Tribünün tamamı dolarken, saha kenarında da çok sayıda futbolsever maçı izledi.