Talas'ta 12 Okul Yarıştı

Talas Belediyesi çevre bilincini artırmak için 100. Yıl Liseler Arası Mavi Yeşil Dünya Çevre Bilgi Yarışması düzenledi. 12 okul yarışmaya katıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Bülteninde…

Talas'ta 12 Okul Yarıştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Talas belediyesi tarafından, gençlerin çevre bilincini artırmak için 100. Yıl Liseler Arası Mavi Yeşil Dünya Çevre Bilgi Yarışması düzenledi. Yarışmaya katılan 12 okuldan elemeleri geçen 3 okul finale kaldı.
Sıfır Atık Projesine destek kapsamında Mevlana Meydanı Genç Ofis’te düzenlenen Mavi Yeşil Dünya Çevre Bilgi Yarışmasına, Talas’ta bulunan devlet liseleri, özel liseler olmak üzere 12 okuldan öğrenciler katıldı.
Yarışma üçerli gruplar halinde gerçekleştirildi. Üçerli grupta yarışan öğrencilere çevre ile ilgili, yazılı 20 soru soruldu. Klasik soruları cevaplayan öğrencilerin sınavı 20 dakika sürdü.

 

Talas'ta 12 Okul Yarıştı


Yarışmanın ardından jüri heyeti sınav kağıtlarını inceledi. Cevapları kontrol etti.
Jüri heyetinde;
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Ahmet Kolkıran, Talas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Bilgisayar Öğretmeni Tolga Akgül ve Türkçe Öğretmeni Dilek Eroğlu ile Erciyes Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Dr. Dilşad Öztürk yer aldı.
Jüri heyetinin incelediği sınav kağıtlarının ardından elemeleri geçen okullar açıklandı.

Yapılan değerlendirme sonucunda, Ömer Serpil Özberber Anadolu İmamhatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Talas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Talas Şehit Mehmet Yıldırım Anadolu Lisesi finale kaldı.

Talas Belediye Başkan Yardımcısı Koray Kök bütün öğrencileri tebrik ederek açıklamada bulundu;

Talas Belediyemizin düzenlediği Cumhuriyetimizin 100. Yılındaki Çevre Bilgi Yarışması eleme turuna katıldığınız için size ve öğretmenlerinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çevre ve çevreciler adına hepinize teşekkür ediyorum. İnanın bizleri çok mutlu ettiniz. Bazı sorularda arkadaşlarımız eksik cevap yazmış olabilir ama ortalamanız çok yüksek. Biz bundan dolayı çok memnun olduk.’ dedi.
Eleme turunun ardından yarışmaya katılan öğrencilere sertifika ve kitap hediye edildi.

Final Günü Belli Oldu;
Yarışmanın finali 23 Ekim 2023 Pazartesi günü Talas Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilecek.