Suriye ve Sınırdan 3 Şehit

Suriye'de yürütülen Barış Pınarı Harekatı'nda terör örgütü YPG/PKK'nın düzenlediği hain saldırıda vurulan Adıyamanlı Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çelik, şehit düştü. Ayrıca 8 askerimizin de yaralandığı bildirildi. Diğer yandan Mardin Kızıltepe'ye Suriye'den atılan havan topu ile 2 sivilin şehit olduğu da bildirildi.

Suriye ve Sınırdan 3 Şehit

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’de gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı'nda Adıyamanlı Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çelik (28), YPG/PKK'lı teröristler tarafından yapılan hain saldırıda şehit oldu. Çelik’in Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde ikamet eden ailesine acı haber, Çelikhan Kaymakamı Abdullah Demirtdağ ve askeri yetkililer tarafından verildi.
Şehidin bekar olduğu öğrenilirken baba ocağına Türk bayrakları asıldı.
 
Kızıltepe’ye atılan havan topu nedeni ile 2 sivil şehit oldu
 
Terör örgütü YPG mensuplarınca Suriye’den Kızıltepe’ye atılan havan topları sonucu 2 sivil şehit oldu.
 
Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, Suriye tarafından PKK/PYD-YPG terör örgütü mensuplarınca Kızıltepe ilçesi Taşlıca ve Otluk kırsal mahallelerine siviller hedef alınarak atılan havan ve roket mermilerinin isabet etmesi sonucu 2 vatandaşın vefat ettiği, 12 vatandaşın da yaralandığı belirtildi. Açıklamada, yaralıların Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastanelerine sevk edilerek tedavi altına alındığı kaydedildi. HABER-FOTO: İHA