Şükrü Dursun'dan KGC'ye ziyaret

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve beraberindeki heyet ile Turizm Haftası sebebiyle Kayseri Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulundu. Detaylar haberimizde..

Şükrü Dursun'dan KGC'ye ziyaret

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve beraberindeki heyet, Turizm Haftası sebebiyle Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Şükrü Dursun, turizm haftasının Kayseri’de çok çeşitli etkinlikler ile kutlanacağını belirtti.

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun hafta boyunca sürecek etkinliklere kayseri halkını ve basın mensuplarını davet etti. Dursun’un konuşmalarından satır başları ise şu şekildeydi; ‘Öncelikle ev sahipliğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Kıymetli gazeteci arkadaşlarıma da teşekkür ediyoruz burada bizlerle birlikte oldukları için. Bugün sektördeki arkadaşlarla Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve Turizm sektöründeki arkadaşlarımızla birlikteyiz. Bugün turizm haftasının ilk günü. Kutlamalara başladık.

Bu haftada çok çeşitli etkinlikler planladık. Hem burada ziyaretlerimizi yapalım, farkındalıkları anlatalım hem de istişare edelim diyerek sizleri de ziyaret edelim istedik. Malum biliyorsunuz şehrimizde birçok noktada turizm değerimiz var. Hem bunlar kültür varlıklarımız olsun hem doğal güzelliklerimiz olsun, başta Erciyes dağımız gibi dünyanın önde gelen kayak merkezlerinden birine sahibiz. Bunun yanı sırada sayın Valimiz Gökmen Çiçek ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Memduh Büyükkılıç’ın destekleriyle, sektördeki arkadaşlarımızın destekleriyle birçok yeni alanda çalışmalar yapıldı ve bu çalışmalar neticesinde de biz gerçekten çok sayıda misafiri ağırlamaya başladık.

Şükrü Dursun'dan KGC'ye ziyaret

Bunların başında Soğanlı vadisi geliyor. Devamında Erdemli vadisi geliyor. Yakında inşallah Kültepe’de gelecek. Kültepe’de şuanda mevcutta zaten iyi bir ziyaretçi kitlesi var. Kültepe olsun veya Kapuzbaşı şelaleleri olsun, şehrimizde birçok noktada farklı değerlerimiz var. Koramaz vadisi olsun, şehrimizin yetiştirdiği önde gelen şahsiyetler var. Bunların duyurulması, tanıtılması, yaptıkları işlerin anlatılması gibi birçok planlamalarımız var. Biz bu Turizm Haftası vesilesi ile özellikle son dönemde yapılan çalışmalara yapılan noktalardan birisi olan Erdemli vadisine yarın bir gezi planladık. Ama onun öncesinde geçtiğimiz yıllarda da çokça dillendirdiğimiz İncesu’da ki Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Külliyesine ziyaretimiz olacak. Oranın devamında ise Erdemli vadisine geçeceğiz. Erdemli vadisinde de bir organizasyon da, orada biraz günü geçirip, vadiyi anlatacağız. Sonrasında Çarşamba gününde Turizm Fakültemizle beraber turizm bölümünde okuyan öğrencilerle bir araya geleceğiz. Orada sayın valimiz Gökmen Çiçek öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirecek.

Bunun dışında Perşembe günü yine çeşitli etkinlikler olacak. Burada lisedeki gençlerimizle Turizm konuşmak üzere sektördeki arkadaşlarımız bir araya gelecekler. Ve o gün yine Yahyalı’da Zamantı Irmağı’nın üzerinde 8 kilometrelik bir hat üzerinde Rafting’le ilgili bir tanıtım çalışmamız olacak. Sayın valimiz önderliğinde. Cuma günü Ağırnas’a bir ziyaretimiz olacak. Biz bu etkinliklerimizde her birinde sizleri görmeye çok isteriz. Özellikle yarın 9.30’da başlayacak gezimize bizlere eşlik etmeniz bizim için çok önemli. Hem bu değerlerimizin tanıtılması anlamında hem de oradaki yapılan çalışmaları gösterilmesi anlamında sizlerin katılımları bizim için çok önem taşıyor. Bütün haftadaki etkinliklerimize tabii ki bekliyoruz sizleri. Ben ev sahipliğiniz için tekrardan teşekkür ediyorum.’

Şükrü Dursun'dan KGC'ye ziyaret

Ziyaretten memnunluk duyduğunu ifade eden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise ‘Öncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun. Hepinizi burada saygıyla selamlıyorum. Turizm haftası etkinlikleri çerçevesinde bugün Turizm İl Müdürümüz ve beraberinde heyeti Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde ağırlamaktan da şeref duyuyoruz. Medya olarak Kayseri açısından son dönemlerde Turizm’in gelişimini yakından takip ediyoruz. Kayseri medyasının da üzerine bu anlamda çok iş düştüğünü de biliyoruz.’ Açıklamalarında bulundu.