Şubat ayı enflasyon rakamı belli oldu!

Türkiye'nin Şubat ayı enflasyon rakamları belli oldu. Artan kira fiyatları, gıda fiyatları ve her kalemde yapılan artıştan dolayı vatandaşın gözü enflasyon rakamlarının üzerinde. Bakalım TÜİK verilerine göre enflasyon hangi oranda arttı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Şubat ayı enflasyon rakamı belli oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon şubat ayında aylık bazda yüzde 4,53 artış kaydetti. Yıllık enflasyon ise 67,57'ye yükseldi. İşte detaylar…

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre TÜFE'deki değişim 2023 yılının aralık ayına göre yüzde 11,54 ve bir yıl ortalamasına göre yüzde 55,91 olarak gerçekleşti.

Ekonomistler enflasyonda aylık bazda yüzde 4 yükseleceği beklentisindeydi ve yıllık enflasyonun yüzde 66,30'a çıkmasını bekliyordu. Ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 64,86'ya yükselmişti. Aylık bazda ise yüzde 6,7'lik artış kaydedilmişti. Ekonomi yönetimi, ocak ayındaki enflasyon artışını geçici olarak nitelendirmişti.

Aylık en fazla artışın gıda ve konaklama sektöründe olduğunu belirten ekonomistler; ‘Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 43,44 ile giyim ve ayakkabı oldu. Yıllık bazda en yüksek artış yüzde 94,78 ile lokanta ve otellerde gerçekleşti.’ Dedi.

ENFLASYON HEDEFİ YÜZDE 36

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay, şubat ayındaki enflasyon raporu sunumunda, aylık enflasyondaki eğilime dikkat edeceklerini söylemişti.

TCMB, yıllık enflasyonun mayıs ayında yüzde 73 ile zirve yapacağını, yıl sonunda ise yüzde 36'ya gerileyeceğini söylüyor.