'Şu birinciliği alın elimizden'

Kansere Karşı Birlikte (KANKA) Derneği'nin düzenlediği 500. ilik nakli kutlamasında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 'Bu ortamda en çok hayırseverlerimizin payı var. Biz bu konuda Türkiye birincisiyiz. Gittiğim yerlerde de 'ne olur şu birinciliği elimizden alın' diyorum.' dedi.

'Şu birinciliği alın elimizden'

Kansere Karşı Birlikte (KANKA) Derneği gerçekleştirdiği  500. ilik nakli şerefine kentte bir kutlama düzenledi.  Kutlamaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ERÜ Rektörü Mustafa Çalış, Kayserispor Yönetim Kurulu Başkanı Berna Gözbaşı, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, daha önce nakil olup iyileşmiş hastalar ve aileleri, hastane personelleri, KANKA Derneği Yönetim Kurulu, bağışçıları ve gönüllüleri katıldı.

 

KANKA 500. KEMİK İLİĞİ NAKLİNİ KUTLADI

 

2017 yılında hayırseverler tarafından kurulan KANKA Derneği’nin kutlamasına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Bugün burada çok anlamlı bir tören için bir aradayız. Bu anlamlı törende emeği geçen imzası olan buluşmamıza vesile olan başta Mehmet Akif Özdemir hocam olmak üzere talebelerine, Musa Karakükçü hocam ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Bir taraftan da elbet çok duygusal bir ortam. Ve ben inanıyorum ki şu anda Türkiye’nin en güzel insanları burada. Bir çok yerde milyonlarca güzel insanlar vardır itirazım yok. Ama melek gibi güzel insanların bulunduğu bir toplantıda olmak emin olun büyük bir haz veriyor ve aynı zamanda da duygusallığın hakim olduğu anlamlı bir ortam. Bir taraftan da çocuklarımız var, senelerce tedavi görmüşler. Allah kendilerine bir imtihan vermiş, hastalık vermiş. Onu atlatmışlar aramızdalar, bana göre her biri melek yavrularımızın. Bir taraftan onlara şifa vermek için uğraşan didinen hocalarımız yardımcı personelleri var ekibi var. Onlar da birer melek. Bir taraftan da hayırseverlerimiz var, bu ortamları sağlayan insanlar var, onların hizmetine koşan insanlar var. Bir çoğunu da tanıyorum. Allah onlardan razı olsun.  Böylesine anlamlı bir ortamda buluşabilmek gerçekten bizim için çok değerli.” dedi.

 

“İDDİALIYIZ”

 

Hayırseverlik konusunda iddialı olduklarını dile getiren Özhaseki, “Bizler Kayseriliyiz. Elbette herkes doğduğu yeri sever. Biz de şehrimizi seviyoruz, şehrimizle de övünüyoruz. Ticaret şehriyiz diyoruz, sanayi şehriyiz diyoruz. Bana göre başlık açılması gereken konu hayırseverliğimiz. Bu konuda iddialıyız. Türkiye birincisiyiz. 81 vilayete giden bir kardeşinizim. Gittiğim yerlerde de hemşerilerimden bahsediyorum. Onlara da diyorum ki “Ne olur bu birinciliği elimizden alın, senelerdir birincilik bizde. Artık siz alın bu birinciliği. Sizin de çok zenginleriniz var. Hayırseverleriniz olması lazım, iş adamlarınız var. Herkes bu toprağa borcunu ödüyor. Bizim hayırseverlerimiz de hayrı kendine dert edinmiş. Önemli olan bu dünyadan birilerinin hayır duasını alıp gitmek.” ifadelerini kullandı.

 

“BU MERKEZ OLMASAYDI TURKOVAC DA OLMAZDI”

 

Erciyes Üniversitesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi’nin  birçok başarıyı beraberinde getirdiğini belirten Özhaseki, “Biraz önce hayırseverimiz Süleyman Çetinsaya Bey çıktılar içinden geldiği gibi konuştular. Ben böyle bir insanla dostluk kardeşlik yapmaktan onur duyuyorum. Kayseri’ye eserlerini bırakın İstanbul’da da var. Yanında aynı şekilde kardeşlerimiz var. Onlar da bir cumartesi-pazar günü kalkıp bu yavrularımız için yaptırılan hastaneyi geziyorlar, bunun için kaygılanıyorlar. Kısa bir süre yaşıyoruz. Önemli olan bunu faydalı, doğru ve toplum için en güzel işlerde kullanabilmek. Zamanında Süleyman abimiz bu merkezi yapmasaydı Aykut hocam da buraya gelmezdi TURKOVAC da olmazdı. Her şey birbirine bağlı. Emeği geçen sosyal sorumluluk icabı buraya gelen herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.

 

Konuşmasında duygusal anlar yaşayan Özhaseki, “Ayrıca ben ailelere de teşekkür etmek istiyorum. Herkesin bir sınavı var bu dünyada. Ben 65 yaşındayım. Dört başı mamur her işi rast giden hiçbir sıkıntısı olmayan bir insan daha görmedim bu dünyada. Herkesin başında bir kaygısı kimseye söyleyemediği derdi var. Belki de kimsenin görmediği yerde ağladığı dertleri var. Yavrularının her türlü ihtiyacıyla uğraşan, gece gündüz kapılarında bekleyen, merhametini şefkatini esirgemeyen ana babalarımıza teşekkür ediyorum. Acılarınızı paylaşacağız, yardımlaşacağız, Allah’ın izniyle de bu zorlukların üstesinden de hep beraber geleceğiz. Bu inançla da ben de üzerime düşeni yapacağım.” dedi. >>Selma Kösedağ