Sosyal medya yasaklanıyor!

Son zamanlarda tüm dünyada milyarlarca insanın adeta bağımlısı haline gelen sosyal medya kullanımı ile ilgili kısıtlamalar gündemde yer alıyor. Bazı ülkelerde yasaklar başladı. Peki Türkiye'de sosyal medya ile ilgili düzenlemeler yapılacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Sosyal medya yasaklanıyor!

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan sosyal medya, özellikle gençler tarafından çok yoğun bir şekilde kullanılıyor. Konuyla ilgili dünya ülkelerinde önemli kararlar alınmaya başlandı. ABD’nin önemli yerleşim yerlerinden olan Florida’da sosyal medya kullanımı yasaklandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Sosyal medya yasaklanıyor!

Sosyal medya tanımı, bilgisayar veya akıllı telefon kullanan kişilerin, internet üzerinden oluşturabilecekleri her türlü yazılı, sesli ve görüntülü iletişimi ve paylaşımı sağlayan internet sitelerinin tümüne verilen addır. Uzmanlar dünyada her 5 kişiden 2’si internet kullanırken, Türkiye’de de her iki kişiden birisi internet kullandığını ifade ediyor.

Sosyal medya ilk olarak, 2006 yılında Facebook ile birlikte sosyal ağ gündemimizde girdi. En sık kullanılan sosyal ağlar ise Facebook, Twitter, İnstagram, WhatsApp, Snapchat, Badoo, Foursquare, Youtube, Swarm, Periscope ve bunlara benzer sitelerdir. Bu sitelerin en önemli özelliği, akıllı telefon ve internetin olduğu her yerde ulaşılabilir olmasıdır.

Artık tehlikeli bir boyut alan sosyal medya için Florida’da kısıtlama uygulanacak. Florida’da Temsilciler Meclisi, 16 yaş altındaki çocukların ailelerin onayına bakılmaksızın sosyal medya kullanımının yasaklanmasına yönelik yasa tasarısını kabul etti.

Bu yasa tasarısıyla birlikte kullanıcı eylemlerini takip eden, çocukların içerik yüklemesine ve diğer kullanıcılarla temasa geçmesine izin veren ve bağımlılık yapıcı içerikler bulunduran tüm platformların bu yasa kapsamında olduğu belirtildi.