Son Dakika! - Meral Akşener Çekiliyor mu?

31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde yüzde 3.77 oy alan İYİ Parti, Olağanüstü Kurultaya gitme kararı almıştı. Elde edinilen son dakika açıklamaları 'Akşener Çekiliyor Mu?' sorularını beraberinde getirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Son Dakika! - Meral Akşener Çekiliyor mu?

31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde yüzde 3.77 oy alan İYİ Parti, Olağanüstü Kurultaya gitme kararı almıştı. Elde edinilen son dakika açıklamaları 'Akşener Çekiliyor Mu?' sorularını beraberinde getirdi. 

31 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde yüzde 3.77 oy alan İYİ Parti Olağanüstü Kurultaya gitme kararı aldı. İYİ Parti kurucu üyesi Günay Kodaz, genel başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından, İYİ Parti Göç Politikaları Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın da adaylığını açıkladı. Kodaz, seçimlerin hemen ardından İYİ Pati Genel Başkanı Akşener’e ve parti yöneticilerine istifa çağrısında bulunmuş, Akşener de seçimden bir gün sonra olağanüstü kurultay kararı aldığını açıklamıştı.

Son Dakika! - Meral Akşener Çekiliyor mu?

Meral Akşener, Kurultayda aday olmayacağını şu sözlerle açıkladı; ‘2028’e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli Olağanüstü Kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum.’ Akşener, açıklamasına sorumluluğun şahsına ait olduğunu ekleyerek şöyle devam etti; ‘Potansiyel olarak alabileceğimiz menfi seçim sonucu riskinin, velhasıl yine bir bedel ödeme gerekliliğinin doğabileceğinin de pek tabii farkındaydım. Bu nedenle de süreç boyunca sonuçların sorumluğunun şahsıma ait olduğunu her fırsatta vurguladım’ dedi.