Son dakika! Kayseri'deki konserler iptal oldu

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nin açılışına gelmesi beklenen ünlü ses sanatçılarının konserleri iptal oldu. Peki, neden iptal oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Son dakika! Kayseri'deki konserler iptal oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin açılışına Türkiye’nin önde gelen ses sanatçılarının konser vermesi planlanıyordu. Ancak tüm konserlerin iptal olduğu öğrenildi.

Açılması merakla beklenen, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi 29 Ekim günü açılması planlanıyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Millet Bahçesini ziyaret ederek, alanın 1 milyon 260 bin metrekarelik olduğuna dikkat çekerek şöyle demişti: ‘Her aşamada söylediğimiz gibi 1 milyon 260 bin metrekarelik bir alan ile Türkiye’nin en büyüklerinden birisi olan millet bahçemiz 1 milyon metrekarelik yeşil alanıyla da adeta çevreci, insanların takdir edeceği ve buradan yararlanacağı güzel bir yeşil alan oldu. Şehrimiz bu anlayışla da yeşil alan kazanmış oldu. Belediye ve TOKİ iş birliği ile yapılan bu çalışmada ayrıca mutfak sanatları merkezimiz, kütüphanemiz, Mimar Sinan Müzemizin de eklenmesiyle zenginlik oluşurken sportif, kültürel, sosyal her yönüyle insanların rahatlıkla eğleneceği, dinleneceği keyifli bir ortam içerisinde gün boyunca vakit geçireceği bir ortam oluştu. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun diyoruz.’

Birçok proje yer alıyor

Açılması beklenen millet bahçesinde, şu projeler yer alacak, 96 adet engelli, 28 adet otobüs otoparkı olmak üzere toplam 3 bin 394 adet otopark alanının yer alacağı millet bahçesi projesinde, bisiklet ve koşu parkurları, yürüyüş yolları, piknik alanı, servis yolları, 2 ayrı etkinlik çayırı, çocuk oyun alanları, spor sahası alanları ve süs havuzları da bulunuyor. Ayrıca projede, köpek eğitim alanı, geleneksel takvim, konser gibi etkinliklere hizmet edecek sahne kurulum alanı ve amfi, özel tasarlanmış çiçek bahçeleri, yapay tepelikler, kaykay pisti, pilates ve yoga sahaları, güneş saati, spor alanlarının etrafında her biri 123 kişilik 14 adet tribün ve model araç-drone pisti bulunacak.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesinin açılışına Türkiye’nin ünlü ses sanatçılarından, Murat Kekilli, İsmail Altunsaray ve Oğuzhan Koç gelmesi planlanıyordu. Ücretsiz gerçekleşecek konserleri vatandaş heyecanla beklerken, tüm konserlerin iptal olduğu haberi geldi.

Konserlerin iptal edilme sebebinin ise İsrail – Filistin savaşı olduğu tahmin ediliyor. İsrail’in dün gece saatlerinde, Gazze’de bulunan bir hastaneyi bombalaması sonucu 500 kişi hayatını kaybetti. Dünyanın konuştuğu bu olay sonrası milli yas ilan edildi.